24. kolo
29.02.2020 15:30 CET
0 : 6
(0:4)

Reportáž

Bayern deklasoval Hoffenheim 6:0 a zvýšil své vedení na čele Bundesligy

Mistrovský Bayern navázal na povedené úterní vystoupení v Lize mistrů na půdě anglické Chelsea (3:0) a tentokráte na ligové scéně naprosto zdecimoval Hoffenheim po výsledku 6:0, navíc na jeho vlastním stadionu. Mnichovský gigant tak jasně ukázal, že si dokáže poradit i bez svého kanonýra Roberta Lewandowskiho, který právě v Londýně utrpěl zlomeninu holenní kosti v levém kolenním kloubu a chybět bude zhruba čtyři týdny.

Hosté navíc zvýšili svůj náskok na čele Bundesligy, díky zaváhání Lipska před ním vedou o tři body. Hoffenheim se momentálně nachází na osmém místě se čtyřiatřiceti body. Závěr sobotního utkání byl výrazně ovlivněn chováním hostujících fanoušků, kteří vyvěsili negativní transparent proti vlastníkovi TSG Dietmaru Hoppovi a zápas byl dvakrát přerušen, podruhé dokonce na půl hodiny. Bayern začal skvěle a během úvodních patnácti minut hned třikrát skóroval.

Do vedení se dostal ve 2. minutě, kdy Müller odcentroval ke vzdálenější tyči a tam akrobaticky zakončoval Serge Gnabry, jenž trefil přesouvajícího se gólmana Baumanna a od něj se balón odrazil do sítě. Za dalších pět minut byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, tentokráte se před hranicí pokutového území opřel do odraženého míče Joshua Kimmich a svůj přízemní pokus usměrnil do pravého dolního rohu, domácí strážce se natahoval marně.

Přesně po odehrané čtvrthodině odvedl Gnabry skvělou práci na pravém křídle, odcentroval před branku a Kimmich prodlužoval za sebe. Balón přistál na kopačce nizozemského mladíka Joshuy Zirkzeeho, který po elegantní otočce obstřelil ze sedmi metrů bezmocného Baumanna. Po necelé půlhodině hry mohl stejný hráč přidat další trefu, avšak jeho patička po přihrávce Gnabryho skončila těsně vedle.

Ve 32. minutě opět nebezpečně vystřelil Gnabry, ale Baumann byl tentokráte připraven. Ani ne o minutu později skóroval Brazilec Philippe Coutinho, jenž se opřel do odraženého míče ze čtrnácti metrů a po teči střídajícího Lucase Ribeira zavěsil přímo pod břevno - 0:4. Hosté rozhodně nepolevovali ani po změně stran a ve 47. minutě udeřili popáté, když Müller svou skákavou přihrávku našel Coutinha a ten z první nekompromisně překonal Baumanna.

Ani to však nebylo všechno, krátce po odehrané hodině hry uzavřel gólový účet Leon Goretzka. Ten se objevil ve stoprocentní příležitosti po pobídce od Tolissa a tváří v tvář proti vyběhnutému Baumannovi nezaváhal, bez potíží totiž zamířil k protější konstrukci. V závěrečné čtvrthodině se prakticky nehrálo, oba celky si jen vyměňovaly balón v blízkosti půlící čáry na protest proti naprosto nepochopitelnému chování příznivců Bayernu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec bude startovat Couts, prý poslední šance ukázat jestli nato má. Jestli se mu v sobotu zápas nepovede je na dobro odepsaný. Mno radši bych dal šanci Goretzkovi, přece to je kmenový hráč a má lepší formu. Uvidíme. Každopádně zapas musíme vyhrát.

Na hrotu bude Gnabry nebo Muller. Zirkzee ještě prý ne.

Reagovat
Rich

Upřímně v Lize mistrů startoval z lavičky, měl tam jasnou tutovku a tu neproměnil, čili za mě hrůza... Nechci srovnávat, ale Perišič je mnohem platnější hráč než Couts... Poslední šance a jinak smůla jako žolík bude jinak...

Jinak Muller na hrotu je hrozný, není to dobrý, on se navíc bude stahovat na svou pozici čili to nebude ideál... Dal bych tam od začátku Zirkzeeho ať se osvědčí. Coman je mimo, Lewa taky, nedělal bych pokusy, normálně Zirkzee na hrot, Muller pod něj, Gnabry a Couts na křídla...

Reagovat
smazaný uživatel

Flick mu prý dá poslední šanci v základu. No za ty prachy je to propadák, člověk by čekal podobné čísla jako u Lewy a ono nic.

Hernandez, Couts a Cuisance zbytečné "posily". Mno i Pavard nesplňuje mé požadavky na člena základní jedenáctky, ale co se dá dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Muller na hrotu nevím, není to zabiják. Uvidíme. Spíš doufám v Gnabryho, ale pak nemáme čistokrevné křídlo.

Reagovat
Rich

Cuisance se zkusil, byl zadarmo, tam mě to nemrzí, navíc nějaký menší peníze za něj získáme, snad francouzské kluby o něho mají zájem. Couts měl silné a slabé chvilky, nemohu říct úplně, že by se nesnažil, ale jeho cena je přemrštěná a na rovinu, bych ho poslal zpět Barceloně, ať si s ním poradí, prodají, ale prodělají, tak jako tak... Dále Hernandez, těžko říct, byl zraněný a pořádně nehrál čili nevím, za ty peníze, co se za něj nedalo nestojí, ale dal bych mu šanci ještě. Pavard je tragédie, je dobrý někdy na pozici RB, ale stejně chtělo by to někoho lepšího...

Jinak Gnabry musí být na křídle, prostě a jednoduše Zirkzee na hrot a Gnabry a Muller ať mu pomohou, co mohou, možná bych Mullera dal na křídlo a Couts do středu, tam je nejlepší, tak ať se ukáže.

Reagovat
smazaný uživatel

Michaël Cuisance zadarmo určitě nebyl, stál deset milionů eur. Sice moc prostoru v A-týmu nedostává, ale určitě bude více platný, než Renato Sanches. Na úkor koho by měl hrát? Měl by posadit Kimmicha? Thiaga? Müllera? Vždyť přes tuhle zálohu se těžko dostává Coco, těžko čekat, že Michaël bude hrát základ. Jeho čas přijde se závěrem sezóny a věřím, že ještě ukáže, proč ho Bayern kupoval.

Dále nechápu tu kritiku na Pavarda, první sezóna a nehraje zle. Doplňuje útok, vzadu si své odpracuje. Ta univerzálnost našich obránců je famózní.

Reagovat
Rich

Podle mě půjde pryč, nedostává žádný prostor a jako sice dostal pár minut v pár zápasech, ale nijak neoslnil, za mě bych ho prodal. Možná malý zisk za něj bude.

S Pavardem mám problém v tom, že prostě jeho výkony jsou nestabilní...

Reagovat
smazaný uživatel

Mno asi odborník

Reagovat
Rich

V čem jako?

Reagovat
smazaný uživatel

ničem

Reagovat
Ferragamo7

1:2

Reagovat
Rich

Zirkzee!!!

Reagovat
giannicheda

Těžké trapas co vytvářeli poslední čtvrtinu zápasu..bych chtěl vrátit peníze za lístek

Reagovat
Lahvac-CZ

Co to bylo za protest a co se přesně stalo?

Reagovat
Kolarik12

Majitel Hoffenheimu byl prostrednictvim transparentu v kotli Bayernu nazvan zkurvysynem. Za me naprosto spravna reakce, ze neco takoveho nebude tolerovano. Vulgarismus a rasismus nemaji ve sportu co delat a tito idioti by meli dostat dozivotni zakaz vstupu na stadion!

Reagovat
Ferragamo7

Ale nikde som nenašiel dôvod,prečo to vlastne napísali.Mal ten človek nejakú minulosť v Bayerne?Alebo mal nejaké nevhodné poznámky pred zápasom?Pretože pred zápasom sú rôzne podpichovačky a priblblé vyjadrenia.Lebo neverím tomu že to naísali len tak bez akejkoľvek príčiny.Tým to samozrejme vôbec nemienim tolerovať,je to hulvátstvo,ktoré je ešte navyše trápne.Len tá príčina by ma veľmi zaujímala,nejaký dôvod to muselo mať,to mi nikto nevyvráti.

Reagovat
Kolarik12

Oficialne napsali, ze duvodem bylo, že Dietmar Hopp ohlasil valku s kazdym fanouskem ultras, na coz uz pred touto aferou reagovali i ultras BVB, ale nikdo to tolik neresil, jak ten vikendovej zapas s Bayernem. Ultras Bayernu to ospravedlnuji, ze to vidi jako utok na fanousky obecne, a proto reagovali jak reagovali. Doslova pisi, ze "fotbal zustava spinavy a fanousci zustavaji vzpurni".

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele