26. kolo
17.05.2020 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayern po pauze nezářil, z Berlína však přesto veze tři body

Po dlouhé pauze se do bundesligové akce zapojil také lídr tabulky z Mnichova. Na stadionu Unionu Berlín sice příliš herně neoslnil, nakonec však domů veze povinné tři body za výhru 2:0.

Bayern od úvodu na svého soupeře tlačil, opravdovou šanci si ale dlouho nevytvořil. A když už v 18. minutě Müller po rohovém kopu doklepl míč do sítě, rozhodčí s pomocí videa kvůli ofsajdu gól neuznal. Do vedení se tak hosté dostali až ve 40. minutě. Goretzka se ve vápně hnal za volným míčem, zastavil jej však zákrok Nevena Subotiće, který sudí odměnil pískotem a nařízenou penaltou. K té si stoupl kanonýr Robert Lewandowski a proměnil ji, i když gólman Gikiewitz neměl k zákroku daleko. V závěru první půle střílel ještě Pavard, po Müllerově přihrávce však síť domácí brány rozvlnil jen z boku.

I ve druhém poločase měli ze hry více hosté. Ve 49. minutě po šikovném Müllerově přiklepnutí nebezpečně střílel Goretzka, ke gólu mu chybělo pár centimetrů. Jinak ale zápas mnoho oslnivých akcí nenabídl. Jednou z takových mohla být situace ze 77. minuty, kdy Gnabry předložil míč do střelecké pozice Comanovi. Ten jej chtěl Gnabrymu ještě naservírovat před prázdnou bránu, čtyřiadvacetiletý křídelník však zakončit nestačil.

Benjaminu Pavardovi se to ale o tři minuty později už podařilo. Po centru Kimmicha se vymanil ze sevření obránců a hlavou poslal míč za Gikiewiczova záda.

Domácí toho směrem dopředu za celý zápas moc nepředvedli. Vážnější práci tak gólman Bayernu Manuel Neuer měl až v úplném závěru, kdy vyčapal tvrdou ránu Felixe Kroose.

Na své páté čisté konto v řadě se tak Neuer příliš nenadřel. Bayern porazil Union 2:0 a druhému Dortmundu v tabulce znovu odskočil na čtyři body. Domácí naopak klesli na dvanácté místo za svého městského rivala Herthu BSC.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rich

3-0

Reagovat
Rich

Oprava 0-3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 LEWA

Reagovat
Heresy

taky si myslim

Reagovat
Rich

Reagovat
Ferragamo7

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele