34. kolo
27.06.2020 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Union Berlín poslal Düsseldorf do 2. Bundesligy

Fortuna měla před závěrečným kolem vše ve vlastních rukou. Jenže totálně selhala. Porážka 0:3 znamená, že si vyměnila pozici s Werderem Brémy a po dvou letech sestupuje. Naopak die Köpenicker po dalším sympatickém výkonu zakončili sezonu s desetibodovým náskokem na barážovou příčku.

První šance se na Stadion an der alten Försterei zrodila ve 12. minutě. Kaan Ayhan hlavičkoval a Ken Reichel musel před brankovou čárou zažehnat nebezpečí. Tři minuty poté rozehrál přímý kop Erik Thommy. Rouwen Hennings nešel za svým šestnáctým gólem v sezoně. Místo toho pobídl Kenana Karamana, jenž zamířil těsně mimo.

Chrstopher Trimmel rozehrál rohový kop. Míč se dostal k Meesovi, který z voleje střílel do shluku těl před bránou. Nejlépe se zorientoval Anthony Ujah a kulatý předmět nakonec přeci jen přešel celým objemem brankovou čáru - 1:0. Nepříjemná situace pro Düsseldorf, kterou se však nepodařilo do konce úvodního poločasu nijak vyřešit.

Po změně stran se hned připomněl Thommy, ale pálil jen do boční sítě. Ve čtyřiapadesáté minutě se tedy znovu radovali hráči hájící dres klubu z hlavního města Německa. Christian Gentner si na poslední chvíli rozmyslel úmysl jít do vysoké nohy. Ujah se nejrychleji zorientoval a přiťukl zpět Gentnerovi, který svou střelou z hranice vápna nachytal Floriana Kastenmeiera na švestkách - 2:0.

Následující minuty patřily hostům. Hennings to zkoušel neúspěšně hned dvakrát. Po něm mířil střídající Markus Suttner do břevna. A s příležitostí Thommyho si poradil Rafal Gikiewicz. Florian Kastenmeier se v posledních deseti minutách posouval dopředu při standardních situacích svého týmu. Po jedné takové zazdil dobrou šanci Ayhan.

Svěřenci Urse Fischera se dočkali třetí trefy v poslední minutě řádné hrací doby. Suleiman Abdullahi zůstal na ofsajdové hraně ve vápně zcela neobsazený, což neušlo pozornosti Christiana Gentnera. Třiadvacetiletý nigerijský útočník měl při svém zakončení na 3:0 dost štěstí, ale na to už se historie ptát nebude.

Podstatné je, že Union v soutěži dvanáctkrát vyhrál a že rozhodl o tom, že Fortuna Düsseldorf stráví kvůli šestnácté porážce minimálně rok ve 2. Bundeslize.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele