10. kolo
02.11.2019 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Berlínské derby ovládl Union, rozhodla penalta v závěru

Historicky první bundesligové berlínské derby nabídlo víc dramatických okamžiků v hledišti než na hrací ploše. Zápas, který kvůli nepokojům mezi fanoušky musel být dokonce přerušen, nakonec rozhodla ve prospěch Unionu penalta v samotném závěru.

Poprvé v bundesligové historii se proti sobě utkaly dva celky z hlavního města, což už samo o sobě slibovalo elektrizující atmosféru. A už po čtyřech minutách se domácí fanoušci zvedali ze sedaček, když Christopher Lenz hlavičkoval do tyče, od které se ale míč odrazil jen na brankovou čáru. Slibný úvod však ve festival fotbalového umění nepřerostl. Šancí bylo pomálu, hrál se spíše opatrný fotbal. Za zmínku stojí snad jen pokus Marka Grujiće ze 36. minuty. Srbský záložník ve vápně vyskočil pro Klüntnerův centr, síť domácí brány však rozvlnil jen z vrchu.

Fotbalisté obou celků žádnou zrovna vzrušující podívanou nepředváděli, a tak se fanoušci rozhodli zabavit se po svém. Začátkem druhého poločasu se v obou kotlích objevilo množství pyrotechniky a během chvíle se hřiště zahalilo do husté mlhy. Několik světlic dolétlo také na hrací plochu a jedna z nich dokonce skončila na domácí střídačce. Rozhodčí Aytekin tak zápas přerušil a na čas poslal mužstva zpět do šaten.

Poté, co se situace uklidnila a mlha rozpustila se znovu začalo hrát. Na herním obrazu se ale mnoho nezměnilo. Pro představu, asi největší šancí dosavadního průběhu byl přímák Löwena z 66. minuty, který i přes všechnu snahu skončil metr nad bránou. V 78. minutě se pak o trochu vzrušení postaral hostující gólman Jarstein, který skákavou střelu Ingvartsena pouze vyrazil před sebe, k dorážce se ale nikdo z domácích nedostal.

Rozhodující moment tak přišel až v samotném závěru. Domácí záložník Gentner byl ve vápně po odehrání míče sestřelen obráncem Boyatou a rozhodčí po shlédnutí videa nařídil penaltu. Tu Sebastian Polter i s trochou štěstí proměnil a domácí kotel vybuchl radostí. Historie bundesligových berlínských derby se tak začala psát výhrou Unionu.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele