32. kolo
16.06.2020 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern zvítězil v Brémách a slaví další titul

Hráči mnichovského velkoklubu dohrávali v početní nevýhodě. I po závěrečném hvizdu však platilo, že přeci jen vstřelili o jednu branku více než soupeř a poosmé v řadě se radují ze zisku Meisterschale. Symbolicky o čtyřiadvacáté výhře rozhodl nejlepší střelec Robert Lewandowski. Soupeř z Brém nadále zůstává v sestupovém pásmu a musí doufat, že Fortuna Düsseldorf nepřehraje Lipsko.

Domácí rozhodně nechtěli dát protivníkovi nic zadarmo a v úvodní desetiminutovce zahrozili Leonardo Bittencourt a Theodor Gebre Selassie. Na druhé straně to dvakrát neúspěšně zkoušel Kingsley Coman. Ještě před ním pálil těsně mimo Maximilian Eggestein a potom měl velikánské štěstí Alphonso Davies, že za zákrok na Bittencourta viděl jenom žlutou kartu.

Obhájce ligového prvenství pak Zelenobílé téměř nepouštěl k balonu, nicméně žádnou větší příležitost si vytvořit nedokázal. Až do třiačtyřicáté minuty. Právě tedy poslal Jérôme Boateng šikovný dloubáček za obranu na Lewandowskiho, který měl dost času si balon zpracovat hrudí a hned z otočky zamířil vedle gólmana Pavlenky. Skákavá střela pak doputovala až na místo určení - 0:1.

Odpověď tedy byla na Kohfeldtově výběru, nicméně dominance Bayernu byla i po změně stran obrovská. V 55. minutě polský kanonýr sice skóroval, ale tahle trefa se kvůli ofsajdu nemohla počítat. Po hodině hry si jednatřicetiletý útočník ideálně nepotykal s výborným Müllerovým centrem. Domácí kouč poslal do hry čerstvé síly.

Jenže ve finále to k ničemu nebylo, přestože Alphonso Davies vyfasoval jedenáct minut před vypršením řádné hrací doby druhou žlutou kartu, jelikož se ve svých devatenácti letech velice nezkušeně postavil do cesty Miloši Veljkovićovi. Po vyloučení měli paradoxně první šanci hosté. Jmenovitě Kingley Coman. Brémy si svoji největší příležitost schovaly až na poslední minutu.

Fin Bartels centroval a Yuya Osako mohl hlavou zajistit svému týmu bod. Kdyby ovšem mezi třemi tyčemi nestál Manuel Neuer, který předvedl vynikající zákrok, jímž zároveň zabránil Pizarrovi v dorážce. V Německu je tedy rozhodnuto o vítězi ročníku 2019/2020, na který se jistě bude léta vzpomínat. Soutěž opanoval Bayern Mnichov, což se v historii Bundesligy stalo potřicáté.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (24)

Přidat komentář
Rich

S Lewandovskim a Mullerem v základu. Nejideálnější sestava na vítězství: Neuer, Davies, Alaba, Boateng, Pavard, Kimmich, Goretzka, Coman, Gnabry, Muller a Lewa.

0-3 Pojď Bayern pro titul!

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN šampión!

Reagovat
Rich

Reagovat
Rich

Oprava, překlik.

Reagovat
smazaný uživatel

"Lucas Hernández se údajně nepřizpůsobil životu v Německu a zvažuje odchod z Bavorska. PSG zahájí rozhovory se Bayernem v příštích několika dnech."

Reagovat
Heresy

Skoda ho nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky bohu tenhle hráč mi vůbec nesedí. Na ty jeho teatrální pády jsem alergický... prodat, dokud je čas.

Reagovat
Rich

Nejdříve se celkem zdálo, že to bude za tu cenu super kauf, ale je vidět, že Atleticu vůbec nechybí, čili prodat, dokud je o něj zájem... Hráč, který má problém se zraněními a hlavně nic moc nepředvedl v zápasech, dokonce i červenou kartu dostal tuším... Co s ním? prodat jednoduše...

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí mi tam takový ten Mia san Mia charakter.

Reagovat
Rich

Jak to myslíš? Že mu chybí tento charakter? To rozhodně, ale byl dlouho zraněný a prostě ani po herní stránce nezapadá do týmu..

Reagovat
smazaný uživatel

Když se podíváš na kohokoliv ze sestavy, ať je to Pavard, Kimmich, Goretzka nebo kdokoliv jiný, tak u nich vidíš, jak jezdí po zadku, válčí a bojují pro tři body. Pak tam vidíš Hernandeze, který působí dojmem "leklé ryby" skoro každý prohraný souboj skončí teatrálním pádem..

...je pravda, že byl většinu času zraněný, takže nedostal ještě tolik prostotu a i kolikrát si říkám, zdali nejsem na jeho adresu příliš kritický... no nemyslím si, že je to hráč s cenovkou 80 mil. €. Tenhle přestup bych řadil k podobným přestupům, jako byl Renato Sanches - nepovedený.

Ve zbytku sezóny bych dal příležitost někomu z rezervy, která je na postupu do druhé ligy. Pokud se to povede, bylo by to něco úžasného.

Reagovat
Rich

Pravda, pravdy. Má údajně o něj zájem PSG, čili proč ne, prodat bychom ho měli a přivést někoho jiného lepšího do obrany. A jako sportovní ředitel mi absolutně nesedí, vykopl bych ho hned... Zatím nikoho moc slibného nedotáhl... Jenom plnou hubu keců a většinou rádoby hráče, kteří mají obrovskou cenu, ale nic nehrají ve finále... Toho vykopnout a bylo by to lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

PSG by ho rádo přivedlo jako náhradu za Thiaga, to je velká šance se ho zbavit za dobrý peníz a pořídit si Upamecana. Dokonce i Lothar Matthaus prohlásil, že by se ho Bayern měl zbavit, dokud je čas.

Jo pozice Brazza je taková ošemetná, taky mi tam nesedí a raději bych tam viděl někoho jiného. hodně se mu teď dostává uznání za angažování Daviese, ale jinak je to bída. Bohužel doby Matthiase Sammera jsou dávno pryč.

Reagovat
Rich

Jo pravda, oni navíc chtějí přivést jeho bratra Thea, což by bylo další lákadlo, ale bez tak pro PSG to nic neřeší, pohorší si jako Bayern, ale to mi vůbec nevadí, ať mají děravou obranu.

Davies je ale jediný z nich, co se mu povedlo... Sanchez, Coutihno, Hernandez? To je bída akorát.... Možná Perišič by se hodil jako záloha na lavičku a navíc dost maká, ale jinak je to bída a jsou to vyhozené peníze, jestli nedotáhne příchod Saného a Havertze, tak to bude průser akorát.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že Brazzo v přestupu Renata Sanchese ještě prsty neměl a Coutinha přivedl Karl-Heinz Rummenigge. Tou dobou se v německých médiích začalo spekulovat, jestli je Hasan správným mužem na pozici sportovního ředitele Bayernu, jelikož nebyl doposud schopný udělat pořádný přestup.

Za začátku svého působení uzavíral plno profesionálních smluv s hráči, kteří působili v rezervním týmu a doposud se z nich nikdo v hlavním týmu neprosadil, což je škoda. Chtělo by to zase nějakého Lahma, Schweinsteigera, Alabu, nebo Müllera z vlastních řad. Nyní ten tým v rezervě vypadá velice nadějně. Chrise Richardse bych v áčku viděl moc rád

Reagovat
Rich

Osobně rezervu nesleduji, kdo je tam dobrý či ne. Ale přál bych si, aby se více zařazovali do sestavy hráči jako Joshua Zirkzee, Lars Lukas Mai nebo Wriedt. První zmiňovaný už dostává prostor, ale ještě by to chtělo časem více prostoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Lars Lukas Mai si premiéru odčinil pod Juppem, Zirkzee vypadá do budoucna hodně slibně. Bohužel Wriedt po sezóně odchází do Tilburgu. Dalo se to čekat, letos má v lize neskutečné čísla: 29 zápasů / 19 gólů / 5 asistencí. Trochu mě mrzí, že se tenkrát přivedl Sandro Wagner jako backup za Lewu, místo toho, aby se dávala šance tomuto bombarďákovi

Reagovat
Rich

Mai snad bude nastupovat postupně na zápasy, je to Němec a hodilo by se to i do národního týmu. Zirkzee bude jako backup za Lewu stačit, pokaždé, co nastoupil, tak dal gól a v jednom zápase nebo ve dvou snad i rozhodl o výsledku, ale nechci kecat.

Wagnera jsem nikdy neměl rád, nikdy jsem nechtěl, aby se vracel do Bayernu a o Wriedtovi jsem věděl a už v té době byl skvělý, je to škoda, měl dostat šanci, ale bohužel v době, kdy byl Ancelotti a Kovač u kormidla je zázrak, že Davies se prosadil, ale tento přestup se povedl.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, byly to dva zápasy. Venku ve Freiburgu a doma s Wolfsburgem. Neskutečný debut a tak trochu malá odpověď na ten hype kolem Hålanda :)

Reagovat
Ferragamo7

Dnes by to nemal byť pre Bayern nijaký veľký problém,predpokladám, že vyhrajú rozdielom triedy 3:0 alebo 4:1.Ale samozrejme dúfam,že potešia aj peknými akciami,ako sa na majstra BL patrí.

Reagovat
Elmas

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

Schade BVB alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!!

Schade BVB alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!!

Schade BVB alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!! Alles ist vorbei!!!

Reagovat
Rich

Osmí titul v řadě, dobrý pokus BWB.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele