21. kolo
08.02.2020 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Union Berlín vyloupil Weserstadion

Domácí Werder Brémy pokračuje v nedobrých výkonech, které klub Jiřího Pavlenky a Theodora Gebre Selassieho odsunuly až do sestupové zóny. Naopak celek z hlavního města předvedl další povedené představení, díky kterému se zase o kousek vzdálil záchranářským starostem.

Během úvodního dějství se hráči obou klubů snažili hlavně soupeře za žádnou cenu nepustit do žádné větší příležitosti. Teprve v sedmadvacáté minutě se k balonu dostal Maximilian Eggestein, aby jej z dobré pozice poslal těsně vedle. Osm minut poté se třiadvacetiletý záložník pokoušel o skórování znovu, jenže do cesty se mu postavil Davy Klaassen, tedy vlastní spoluhráč.

V závěru poločasu se svými střelami nepřekvapivě neuspěli Christian Gentner na jedné a Marco Friedl na straně druhé. Po změně stran se hrálo jednoznačně v režii Unionu. Co se díky výbornému zákroku gólmana Pavlenky nepodařilo Sebastianu Anderssonovi v 50. minutě, napravil za necelých 120 sekund jeho kamarád Marius Bülter.

Yunus Malli a Christopher Lenz celou akci rozjeli, aby následně druhý jmenovaný našel před brankou přesně Bültera, který z první překonal Pavlenku. Nutno dodat, že český brankář doplatil na to, že tuhle akci lépe nepřečetl - 0:1. Prakticky ihned po rozehrávce mohl vyrovnat Yuya Osako, jenže balon netrefil podle svých představ.

Poté se osmělili Selke a Bittencourt. Rafal Gikiewicz byl ovšem pozorný. Sám Christopher Lenz potom vyslal nebezpečnou střelu na muže v rukavicích. V 70. minutě se znovu připomněl Yuya Osako, jehož volej však nepatřil k nejpřesnějším. V 72. minutě zvýšili hosté skóre. Anderssona sice ještě Pavlenka vychytal, nicméně při Bülterově dorážce z ostrého úhlu balon přeci jen o pár centimetrů přešel celým objemem brankovou čáru - 0:2.

Werder se ve zbývajících dvaceti minutách odhodlal v podstatě pouze k dalekonosnému pokusu Milota Rashici, a tak není divu, že už podvanácté v sezoně prohrál. Za týden to na body taky nevypadá, neboť se Zelenobílí postaví proti RB Lipsko. Union Berlín, jenž se dokázal rychle otřepat z výprasku od Borussie Dortmund, má před sebou duel proti silnému Bayeru Leverkusen.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele