29. kolo
18.04.2021 15:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Dortmund prohrával s Werderem, k obratu přispěl dvěma góly Håland

Borussia Dortmund nakonec zvládla nedělní zápas 29. kola bundesligy. Svěřenci trenéra Terziče sice v úvodu inkasovali, nakonec se jim však povedlo o tři góly nad Werderem vyhrát.

Dortmund se díky vítězství 4:1 posunul po sobotní výhře Leverkusenu zase na páté místo bundesligy, kde je v tuto chvíli s devětačtyřiceti body a ztrátou čtyř bodů na čtvrtý Frankfurt. Právě umístění mezi nejlepší čtyřkou je pro Dortmundu z důvodu účasti v základní skupině Ligy mistrů klíčové.

Úvod zápasu s Werderem Brémy se však Borussii vůbec nepodařil a hosté šli již ve 14. minutě do vedení, když se do samostatného úniku dostala jejich asi největší hvězda Rashica, který s míčem došel až do pokutového území Dortmundu a zakončil chladnokrevně po zemi ke vzdálenější tyči.

Vyrovnat se Dortmundu podařilo ve 29. minutě. Morey posunul míč na mladičkého Reynu, který zpoza vápna vystřelil prudce přímo pod břevno a brankář Brém Pavlenka byl bez šance. Po vyrovnávacím gólu přišla navíc pro Werder další rána, ve 33. minutě totiž fauloval ve vlastním pokutovém území Reuse Mohwald a sudí Dankert nařídil pokutový kop. Ten vzápětí proměnil Håland a Dortmundu se tak podařilo zvrátit vývoj utkání během méně než pěti minut.

Ve 38. minutě navíc přidal Håland svůj druhý gól v zápase, tentokrát ze hry, když se dostal uvnitř malého vápna Brém k odraženému míči a bez váhání ho poslal z první do odkryté brány. Do kabin se tedy šlo za stavu 3:1 pro Dortmund.

V 65. minutě mohl zápas znovu zdramatizovat Werder, avšak nadějný pokus levou nohou Eggesteina skončil pouze na tyči. V 84. minutě dopravil míč potřetí v zápase mezi tři tyče Håland, když si naskočil na volný přímý kop a překonal Pavlenku hlavou. Gól byl však vzápětí odvolán kvůli ofsajdu a norský útočník se tak z ofsajdu radovat nemohl.

V 87. minutě se Dortmundu přece jenom podařilo skóre kosmeticky upravit na 4:1. Po rohovém kopu se trefil hlavou sváteční střelec Hummels a ačkoliv se míč ještě před dosažením gólu dotkl českého obránce Gebre Selassieho, gól byl připsán právě Hummelsovi. Po slibném začátku zápasu tak nakonec Brémy odjíždí z Dortmundu s prázdnou a v e středu přivítají v rámci vloženého kola Mainz. Dortmund se ve stejný den utká s Unionem Berlín.

Håland se díky vstřelení dvou gólů vrátil na dělené druhé místo tabulky střelců německé bundesligy, kde se v tuto chvíli nachází se třiadvaceti vstřelenými góly společně s André Silvou z Frankfurtu. Na bezkonkurenčně prvního Lewandowského z Bayernu Mnichov však ztrácí dvanáct gólů a jeho korunku krále střelců pro letošní ročník německé nejvyšší soutěže tak s největší pravděpodobností neohrozí.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele