34. kolo
22.05.2021 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

André Silva (© AFP)

Pátý Frankfurt porazil na konci sezóny Freiburg, dvakrát skóroval v závěru

Freiburg ještě mohl usilovat o postup do evropských pohárů, neměl ovšem situaci ve svých rukou před závěrečným duelem sezóny, a i kdyby ve finále dokázal naplno uspět na půdě Frankfurtu, Evropskou konferenční ligu by si stejně nevysloužil, protože mu nehrál do karet hlavně výsledek zápasu Unionu s Lipskem. Nakonec se s touto sezónou rozloučil porážkou.

Eintracht určitě neprožíval vůbec povedené chvilky v uplynulých několika týdnech, a jelikož nečekaně padl minulý týden na půdě Schalke, musel se smířit s faktem, že si Ligu mistrů v dalším obdobím jednoduše nezahraje. Bylo už předem jasné, že ať už dopadne jeho souboj s Freiburgem jakkoli, zůstane pátý. Svého soupeře nakonec udolal v posledních minutách.

První dějství ještě žádnou branku nenabídlo. V největší šanci se zjevil už ve 2. minutě domácí forvard André Silva, mimochodem druhý nejúspěšnější střelec ligy, kterou jakožto nejlepší kanonýr ovládl rekordně Robert Lewandowski z Bayernu, jenže z dobrého postavení trefil jen brankovou konstrukci. Portugalec se svého gólu nakonec dočkal až z penalty v 62. minutě.

Ta byla nařízená poté, co nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce zahrál bránící Haberer. Hosté každopádně v 77. minutě vyrovnali, přízemní střelu ke vzdálenější tyčce nasměroval přesně Čong, poslední slovo ovšem měl Frankfurt. V 87. minutě zužitkoval Touré pas ze standardky od Kostiče a v nastavení si Kostič připsal další asistenci, svým centrem zleva našel Acheho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele