9. kolo
28.11.2020 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Ruben Vargas (© AFP)

Střetnutí mezi Augsburgem a Freiburgem skončilo nerozhodně

Svěřenci Christiana Streicha se sice po změně stran ujali vedení, avšak deset minut před koncem odpověděl Ruben Vargas. Freiburg proto zůstává těsně nad sestupovými vodami, zatímco dvanáctibodový Augsburg setrvá po devíti kolech na osmé příčce.

V dresu domácího celku se posté představili André Hahn a Rani Khedira. V úvodních třech minutách se svými spoluhráči soupeři téměř nepůjčili balon. Jenže pak došlo ke ztrátě, kterou by potrestal Lucas Höler, kdyby mu v tom Gikiewicz nezabránil. V prvním poločase to byl hodně bojovný fotbal s řadou soubojů, ale s minimem šancí.

Do šaten se tedy putovalo za bezbrankového stavu, který platit až do čtyřiašedesáté minuty. Nicolas Höfler centroval z pravého křídla do vápna, kde se ocitnul zcela osamocený Vincenzo Grifo a jeho přízemní střela doputovala až na místo určení, navzdory snahám dvou obránců švábského celku - 0:1.

Heiko Herrlich se pak rozhodl udělat nějaké změny v sestavě, avšak zásadní podíl na vyrovnávací trefě měli hráči, kteří byli na hřiště ještě před inkasovanou brankou. Ještě před vyrovnáním centroval od rohového praporku Caligiuri a Felix Uduokhai mířil nad. V 80. minutě se odhodlaní Die Fuggerstädter dočkali.

Míč se rychle dostal z pravé strany na druhou, kde z rohu pokutového území střílel Ruben Vargas. Jeho pokus, který měl evidentně směřovat na zadní tyč, tečoval Jonathan Schmid na tu přední tak, že Florian Müller nestihl zareagovat včas - 1:1. Zjevně se nejednalo o žádnou náhodu, jelikož Augsburgští vsítili šest z jedenácti gólů během posledních patnácti minut.

Do konce tohoto už žádný nepřidali. A protože ani ofenziva Freiburgu byla ve WWK-Areně bezradná, skončilo utkání stejnou remízou, jako ta dvě předchozí vzájemná. FCA příště zajíždí do Wirsol Rhein-Neckar-Areny v Hoffenheimu. Freiburg bude doufat, že jeho stadionu se pro Borussii Mönchengladbach opět stane nedobytnou tvrzí. Vždyť "Hříbata" tam naposledy zvítězila před třinácti lety, a to ještě v rámci 2. Bundesligy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele