33. kolo
15.05.2021 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

V Augsburgu po výhře nad Werderem můžou začít oslavovat

Augsburg byl jedním z šesti, kterým hrozil pád do 2. Bundesligy. Po předchozích třech zaváháních se konečně podařilo uhrát jubilejní desáté vítězství, po kterém už ve Švábsku vědí, že se jich záchranářské starosti týkat nebudou. Na rozdíl od Werderu, který v posledním kole nečeká proti Gladbachu žádná snadná práce.

První důležitý moment přišel na pořad ve 13. minutě. Přestože se balon pohyboval v úplně jiných místech, ve středovém kruhu došlo na souboj Theodora Gebre Selassieho s Rubenem Vargasem, přičemž to byl právě druhý jmenovaný, kdo se po svém protihráči ohnal kopačkou. Sudí Robert Schröder si celou situaci prohlédnul u videa a následně švýcarského reprezentanta vyloučil.

Hosté mohli početní výhody využít ve 21. minutě, kdyby ovšem nebyla střela Joshuy Sargenta zblokovaná. Až do konce úvodního dějství se ani jeden z mančaftů nepouštěl do žádných větších akcí, takže se i do druhé pětačtyřicetiminutovky vstupovalo za bezbrankového stavu.

Z časomíry neuběhlo ani 240 sekund a síly na hrací ploše se znovu vyrovnaly. Při snaze hrát míč trefil Christian Groß v roli posledního před zraky augsburské lavičky Floriana Niederlechnera a sudí se tentokrát dlouho nerozmýšlel. Druhá žlutá karta znamenala stopku i pro obránce Brém. Necelých deset minut poté padnul první gól. Postaral se o něj Rani Khedira, když k němu odrazil balon po zmatcích v šestnáctce, které vyvolal centr od rohového praporku. Následná pomalá přízemní střela o tyčku zapadla z pohledu Augsburgu přesně tam, kam měla - 1:0.

Vyrovnat mohl Leonardo Bittencourt, kdyby ovšem nezacílil jenom do brankové konstrukce. V 78. minutě zkusil štěstí v dobré pozici stojící Iago. Jiří Pavlenka stál přesně tam, kde stát měl. Přesto český brankář ještě jednou kapituloval. Krátce před koncem fauloval Milot Rashica ve vlastním pokutovém území Andrého Hahna. Nařízené penalty se chopil Daniel Caligiuri a tvrdou ranou rozvlnil síť - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele