10. kolo
04.12.2020 20:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Peter Pekarík (© AFP)

Piatek se postaral o obrat, dvěma góly zařídil vítězství Herthy v derby s Unionem

Berlínské derby na Olympiastadionu podobně jako v květnu zvládli lépe fotbalisté Herthy, tentokráte jim ale k vítězství stačily tři vstřelené branky. Union si po čtyřgólovém debaklu z loňské sezóny svou reputaci se svým úhlavním rivalem nenapravil, odmítl tak možnost vecpat se do první čtyřky průběžného pořadí a přišel také o solidní sérii neporazitelnosti.

Ta do této chvíle činila hned osm zápasů v řadě. Přitom první poločas vyšel lépe svěřencům kouče Urse Fischera, kteří ho díky jedinému gólu Taiwa Awoniyiho vyhráli. Jenže jejich soupeř se po přestávce zlepšil, o vyrovnání se postaral slovenský reprezentant Peter Pekarík, přičemž střelecky ho následně doplnil ještě dvakrát Krzysztof Piatek, zřejmě muž utkání.

Úvodní dvacetiminutovka byla z obou stran poměrně vlažná, až v 15. minutě vyslali domácí první pokus na bránu, nicméně s tím od Guendouziho si poradil gólman Luthe. Naopak hosté o pět minut později rozvlnili síť ze své první vytvořené šance, to když Ingvartsen na krátkou vzdálenost prostrčil míč na Awoniyiho, který ho uklidil podél brankáře Schwolowa k tyčce.

Pak se každopádně střetnutí Unionu opravdu vážně notně zkomplikovalo. Andrich si během souboje o míč s Tousartem trochu popletl sporty, nohou po vzoru obávaných karatistů trefil hlavu svého protihráče a poroučel se po červené kartě předčasně ze hřiště. Hertha nicméně v prvním dějství ještě přesilovku nezužitkovala. V útoku totiž nepůsobila nejlepším dojmem.

V 51. minutě se již svěřenci trenéra Bruna Labbadiy dočkali přesného zásahu. Matheus Cunha vyslal svou pravačkou ze střední vzdálenosti ostrou pumelici, kterou se nepodařilo Luthemu udržet ve svých rukavicích, balón se tak odrazil do cesty volnému Pekaríkovi, jenž ho už z vyložené pozice uklidil tam, kam potřeboval. A poté na scénu prorazil též střídající Piatek.

Ten se dostal na hrací plochu jako náhrada za českého rodáka Daridu hlavně proto, aby pomohl rozhýbat ofenzivní snažení Die Alte Dame. A nakonec byl právě on tím úspěšným koncovým hráčem. V 74. minutě skončilo za brankovou čárou jeho zakončení z vápna, tečované bránícím Ryersonem, a v 77. minutě zacílil z voleje parádně ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele