29. kolo
17.04.2021 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Christian Günter (© AFP)

Freiburg doma s přehledem vyzrál na Schalke

Die Königsblauen tak nedokázali navázat na duel s Augsburgem, ve kterém si před týdnem připsali na konto druhou výhru v této sezoně. Výběr Christiana Streicha jim naopak nachystal jubilejní dvacátou prohru, což znamená, že možnost udržení bundesligové příslušnosti se pět kol před koncem prakticky rovná nule. Naopak domácí mohou ještě zabojovat o evropské poháry.

Není nejmenších pochybností, že Freiburgu výrazně pomohla brzká trefa. Už v 7. minutě se o ni postaral Lucas Höler, když mu Baptiste Santamaria naservíroval z pravé strany balon milimetrově přesně na zadní tyč - 1:0. Další důležitý moment přišel na pořad odpoledne ve dvaadvacáté minutě, po rozehraném rohovém kopu.

Höfler - ač stál zády k bráně - svojí hlavičkou pořádně přisvítil a míč nakonec dopadnul na spojnici břevna a tyče. Číhající Roland Sallai nemohl zakončovat, protože ho Huntelaar praštil při výskoku loktem do obličeje. Sudí Tobias Reichel si celou situaci nechal přehrát na videu, aby holandského útočníka oprávněně ocenil žlutou kartou a nařídil pokutový kop.

Jeho exekuce se ujal sám faulovaný a přízemní střelou do středu brány vyzrál na Ralfa Fährmanna - 2:0. Do konce úvodního dějství měl Freiburg hru pod kontrolou a soupeře k ničemu nepustil, třebaže si sám žádnou další příležitost také nevytvořil. To se ovšem změnilo pět minut po startu druhého poločasu.

Christian Günter obral o balon Suata Serdara před jeho vlastní šestnáctkou. Vypadalo to, že muže v rukavicích prověří pořádnou pumelicí, ale nakonec zvolil ve vzdálenosti nějakých osmnácti metrů od svatyně hostujícího celku přízemní zakončení levačkou, které zapadlo přesně k pravé tyči - 3:0. V ten moment muselo být Dimitriosi Grammozisovi jasné, že jeho tým na body tentokrát nedosáhne.

Klub z Gelsenkirchenu si připsal na konto dvě solidní možnosti díky střídajícímu Marku Uthovi, který nejprve mířil těsně nad břevno, a poté jeho ránu tečoval do bezpečí Keven Schlotterbeck. V 74. minutě převzal Günter v uctivé vzdálenosti balon od Sallaie. Udělal s ním několik kroků dopředu. A než k němu stačil doběhnout Mustafi, vypálil opět levačkou a opět naprosto přesně k pravé tyči - 4:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele