26. kolo
20.03.2021 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Mönchengladbachu (© AFP)

Gladbach si snadno poradil se Schalke

Po sedmi zápasech konečně vítězství. Borussia Mönchengladbach porazila Schalke jasně 3:0. Kouč Marco Rose si jistě pořádně oddychnul. A navíc ho může těšit, že Borussia zůstává v horní polovině tabulky a na poháry má ztrátu, jaká se rozhodně dá osm kol před koncem dohnat. Die Königsblauen mají v tuto chvíli na první nesestupovou a nebarážovou příčku dvanáctibodové manko. A prakticky nic nenasvědčuje tomu, že by ve zbytku sezony dokázali ještě pořádně zabrat.

První přesný zásah tohoto střetnutí se odehrál v 15. minutě. Marcus Thuram se prosmýknul kolem Williama na levém křídle až do vápna. Míč si předkopnul trochu více, než potřeboval, ale přesto jej stihnul na hrací ploše. Rönnow pouze vyrážel a po nedobrém odkopu jeho spoluhráče mohl střílet Florian Neuhaus. Jeho pokus zvládla obrana vyrazit jenom k Larsi Stindlovi, jehož rána z první zapadla přímo pod břevno - 0:1.

V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky si hosté vytvořili další tři dobré šance. První spálil Alassane Pléa. Po něm mířil Thuram těsně vedle, a také Neuhaus minul zařízení. Na druhé straně se musel Yann Sommer činit proti ráně Kerima Calhanoglu, načež neuspěl Sead Kolašinac. Úvodní půle tedy vyšla o něco lépe pro klub z jižněji položeného města.

Ve druhém dějství se jako první připomněl Pléa a gólman musel zasahovat. Jenže pak už se Hříbata znovu radovala. Krátce po hodině hry Jonas Hofmann centroval od rohového praporku na pravé straně hřiště. Calhanoglu, bratranec záložníka AC Milán, na bližší tyči neodhadnul dráhu letu balonu, takže mohl Stefan Lainer hlavou z bezprostřední blízkosti pohodlně skórovat - 0:2. A svou finální podobu získal výsledek v minutě dvaasedmdesáté. Při třetí trefě si vybral svou slabší chvilku Frederik Rönnow. Alassane Pléa nacentroval do vápna na Nica Elvediho, jenž zakončoval nebezpečně hlavou. Muž v rukavicích s třiadvacítkou na dresu kulatý předmět nejprve zázračně lapil, jenže když padal na zem, vyklouznul mu z rukou, aby se přes veškerou snahu dánského fotbalisty dokulil necelý metr za brankovou čáru - 0:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele