33. kolo
15.05.2021 15:30 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Schalke (© AFP)

Frankfurt senzačně padl na půdě Schalke, šance na postup do Ligy mistrů jsou minimální

Frankfurt si zřejmě definitivně zavřel vrátka do Ligy mistrů, kterou si toužebně hodlal zahrát v příštím ročníku. Senzačně totiž po velké přestřelce nestačil na již sestupující Schalke, které naopak potvrdilo, že v posledních dvou zápasech s Hoffenheimem a Herthou neodvádělo vůbec špatnou práci. Až nyní se přece dočkalo kýženého, avšak nečekaného bodového zisku.

Pokud v neděli Dortmund dle papírových předpokladů naplno uspěje na půdě Mohuče a pak se Wolfsburg chopí aspoň jednoho bodu v měření sil s Lipskem, šance na proklouznutí do první čtyřky se Eintrachtu změní v matematicky nereálnou záležitost. Od půlky dubna, možná ve vážně nejnevhodnější chvíli, jako by Schlappekicker docházel dech v boji o přední příčky.

Určitě slabou náplastí je pro Die Adler ta skutečnost, že v tabulce nemůžou spadnout z pátého místa níže, neboť šestý Leverkusen v souběžně hraném střetnutí pouze remizoval s Unionem. V Gelsenkirchenu hosté už od začátku nepůsobili nejjistějším dojmem, v 15. minutě čelili penaltě, kterou způsobil svým faulem obránce Tuta poté, co ve vlastním vápně srazil Harita.

Huntelaar sice z pokutové značky na gólmana Trappa nevyzrál, propracoval se ale k dorážce, kterou již zužitkoval k prospěchu svému. Ve 29. minutě se podařilo Frankfurtu vyrovnat stav, domácí brankář Fährmann podcenil padající míč po centru Younese, ten se tak dostal na hlavu Andrého Silvy, jenž zacílil prakticky do prázdné brány. Do přestávky pak další gól už nepadl.

V 51. minutě Schalke znovu ukázalo, co je v poslední době asi jeho největší bolístkou, a to bránění standardních situací. Protože po rohovém kopu zahrávaném Kamadou překonal marně reagujícího Fährmanna hlavičkující N'Dicka. Schalke však odpovědělo na tohle inkasování o pár chvil později, Huntelaar elegantní patičkou vyzval do běhu následně skórujícího Idriziho.

Najednou se Die Königsblauen rozjeli do famózní pohody a v 60. minutě se ujali vedení, to když Hoppe přistrčil míč do šestnáctky na Flicka, který z blízkosti hravě přelstil Trappa. A trefil se v 64. minutě i sám Hoppe, jenž pohotově a zdárně zakončil rychlý brejk. Hosté stačili jen v 72. minutě snížit stav, dobře se orientující André Silva dotlačil balón za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele