28. kolo
11.04.2021 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Suat Serdar (© AFP)

Druhá bundesligová výhra v sezóně pro Schalke, doma těsně přetlačilo Augsburg

Poprvé od začátku ledna se podařilo fotbalistům Schalke zvítězit, teprve podruhé v sezóně urvali tříbodový výsledek a přece si trochu vylepšili svou reputaci na samém dně tabulky. Je ovšem potřeba říci, že jejich záchranářské možnosti jsou i nadále značně omezené, byť nyní díky trefě Suata Serdara skolili Augsburg. Ten vážně nepředvedl vůbec povedený výkon.

Celek z Gelsenkirchenu vykřesal opravdu malou jiskřičku naděje. Pořád je jeho ztráta na bezpečné příčky tak markantní, že v tuhle chvíli se dá slavit tenhle dílčí úspěch jen jako dobrý příslib do zbývajících týdnů. Naopak Fuggerstädter, jež v minulých kolech vykazovali solidní formu a vyhráli třikrát v uplynulých pěti případech, musejí brát výsledek jako velké zklamání.

O osudu utkání rozhodla velká hrubice hostujícího brankáře Gikiewicze. Ten totiž na bližší tyčce neudržel v náruči centr Bozdogana z levé strany, toho využil číhající Serdar, který už míč dopravil za brankovou čáru. V prvním poločase se v největší šanci na vyrovnání ocitl ve 24. minutě Richter, jenomže svou pravačkou na zasahujícího brankáře Fährmanna nevyzrál.

Ani ve druhém dějství Augsburg zásadněji nezabral v útoku, Schalke poměrně hravě bránilo těsný náskok a nakonec ho vážně udrželo až do závěrečného hvizdu sudího Osmerse. V 56. minutě zahodil obrovskou příležitost Richter, který přestřelil bránu, v té samé minutě ještě mimochodem Fährmanna nepřelstil Vargas a v 77. minutě Fährmann zase vychytal Richtera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele