31. kolo
12.05.2021 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Dedryck Boyata (© AFP)

Hertha v závěru přežila horké chvilky, v dohrávce nakonec očekávaně udolala Schalke

Hertha zvládla důležitou dohrávku na půdě již sestupujícího Schalke a odpoutala se od místa znamenající baráž na rozdíl tří bodů. Nutno však podotknout, že jeho soupeř, smířený s fakty, že se z poslední příčky již nevymaní, kladl poměrně slušný odpor. A nebýt skutečnosti, že v samém závěru hned dvakrát napálil brankovou konstrukci, možná se urodil jiný výsledek.

Hosté díky této výhře potvrdili, že návrat po karanténě, způsobené potížemi s koronavirem, se uskutečnil dle jejich přání a suma sumárum protáhli svou sérii neporazitelnosti už na slušných sedm utkání za sebou. Domácí znovu nepředvedli vůbec špatný výkon, obdobně jako před pár dny na půdě Hoffenheimu, přesto se ani v tomto případě nedočkali chtěného bodového zisku.

A stejně jako minulou sobotu se Schalke zdařil náramně vstup do tohoto duelu. Tentokráte se mu povedlo skórovat už v 6. minutě, to když Kolašinac z levé strany přihrál do středu pole na Harita, ten pronikl do šestnáctky, tam si narovnal míč na svou levačku a usměrnil ho přesně ke vzdálenější tyčce. Hertha ovšem dokázala reagovat poměrně záhy, konkrétně v 18. minutě.

Plattenhardt rozehrál standardní situaci zleva centrem do pokutového území, tam perfektně vyhledal naskakujícího Boyatu, který nikým nestrážený umístil tvrdou hlavičku za brankáře Fährmanna. Ve 37. minutě se Die Königsblauen mohli opětovně ujmout vedení, od Hoppeho se balón dostal k Huntelaarovi, avšak ten z velmi dobrého postavení bránu pouze přestřelil.

Ve druhém poločase byl berlínský celek přece jenom aktivnější, v 55. minutě hlavou zkoušel rozvlnit síť Piatek, Fährmann mu ale v jeho podnikání zamezil. V 63. minutě si domácí zase nedobře pohlídali standardku, k zakončení se tedy propracoval Boyata, jenže ten se podruhé na listinu šutérů nezapsal, jelikož po jeho hlavičce z těsné blízkosti se jen rozezvonila tyčka.

Klíčový okamžik tohoto klání přišel na řadu v 73. minutě. Radonjič ve vápně prostrčil merunu na střídajícího Ngankama, jenž pak lehce propálil Fährmanna. V 88. minutě se hostům dění na hřišti zkomplikovalo, druhou žlutou kartu a následně červenou inkasoval Lukébakio poté, co šlápl na Skrzybského. Přesilovka mohla být využita, ale Mustafi a Raman se trefovali do tyčí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele