32. kolo
08.05.2021 15:30 CET
4 : 2
(0:2)

Reportáž

Christoph Baumgartner (© AFP)

Parádní návrat Hoffenheimu! Díky skalpu Schalke rozhodl o své bundesligové záchraně

Souboj už několik týdnů absencemi zmítaných výběrů zvládl lépe Hoffenheim, který otočil nečekaně nepříznivý stav proti již sestupujícímu Schalke, na dvě branky soupeře z první půle zareagoval od začátku druhého dějství do šedesáté čtvrté minuty hned čtyřmi trefami a díky konečné výhře matematicky definitivně vyřešil otázku zachování své prvoligové příslušnosti.

Byl to povedený comeback svěřenců trenéra Sebastiana Hoenesse, kteří předvedli v úvodní pětačtyřicetiminutovce opravdu hodně mdlý výkon. Pod prakticky žádným tlakem hrající sok byl jednoznačně nebezpečnějším celkem a dočkal se nakonec dvou zasloužených odměn. Pro něj každopádně opravdu velká škoda, že vstup do druhého poločasu tak neohrabaně pokazil.

Ve 12. minutě přišla na řadu první branka tohoto měření sil. Sice mohl předtím poslat domácí do vedení Baumgartner, nicméně brankář Fährmann si poměrně hravě poradil s jeho střelou, a naopak na druhé straně jeho spoluhráči ukázali, že umějí být efektivní. Serdarova přihrávka zprava propadla překvapivě až k Uthovi, jenž lehce využil podklouznutí bránícího Posche.

Hoffenheim jednoduše nebyl schopný adekvátně odpovědět, a tak se Die Königsblauen ve 42. minutě osmělili gólově podruhé, to když centr z rohového čtvrtkruhu od Oczipky zužitkoval hlavou zakončením do šibenice Mustafi. Dokonce Schalke mohlo do přestávky udeřit ještě potřetí, avšak Harit svoje mířidla neseřídil nejlépe a bránu soupeře pravačkou zkrátka minul.

Co rozhodně mužstvo kouče Dimitriose Grammozise krátce po obrátce nepotřebovalo, to bylo bezpochyby velmi brzké inkasování. Jenže těžko něco mohl podniknout Fährmann s přímým volným kopem Kramariče, který z nějakých třiceti metrů obstřelil zeď a cílil nekompromisně na jeho bližší tyčku. Vyrovnání na řadu přišlo záhy, konkrétně o pouhých pět minut později.

Zase domácím pomohla standardka, a ačkoli se Fährmann natahoval po hlavičce Akpogumy po rohovém kopu zahrávaném Kramaričem, co mu síly stačily, v cestě do brány balón prostě nezastavil. A v 60. minutě zaznamenal rozhodující gól tohoto střetnutí Baumgartner, jelikož si Schalke ani napotřetí během krátké chvíle trestuhodně nepohlídalo další standardní situaci.

Kramaričovo zúčtování zní jeden přesný zásah a dvě asistence, tu druhou v pořadí si zapsal na své konto právě poté, co jeho pas našel hlavu rakouského záložníka. Rychlopalbu dovršili Die Kraichgauer v 64. minutě, zdecimovaného protivníka se podařilo setnout ještě Bebouovi, jenž byl na konci bleskové kombinace na jeden dotek a skóroval po finální přihrávce Grillitsche.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele