9. kolo
27.11.2020 20:30 CET
5 : 3
(3:2)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Osm branek, jedna červená karta. Wolfsburg přestřílel v bundesligové předehrávce Brémy

V pořádnou přestřelku se změnila předehrávka devátého kola mezi Wolfsburgem a Brémami, která nabídla hned osm branek. Vlci nakonec byli těmi úspěšnějšími, udrželi tak zároveň od začátku této sezóny v rámci Bundesligy svou neporazitelnost a dočasně se posunuli na páté místo tabulky. Hosté naopak o svou sérii bez porážky přišli, a to po sedmizápasové šňůře.

Oba celky ukázaly, že v koncovce umějí být opravdu hodně produktivní. Na obě brány letělo celkem jen 17 pokusů, zhruba v polovině případů tedy byl zaznamenán přesný zásah. Čili co druhá šance, to gól, laicky řečeno. Ještě zhruba čtvrthodinu před koncem byl průběžný stav nerozhodný, nakonec se však domácí ještě propracovali k vítězství.

Werder, který před týdnem uhrál velmi cennou remízu na půdě Bayernu, s nímž od roku 2010 ve dvaadvaceti po sobě jdoucích utkáních prohrál, vstoupil do tohoto měření sil velmi dobře. Ve 13. minutě Osako dobře zapracoval u levé lajny, adresoval následně přihrávku do brankového území, odkud jeho spoluhráč Bittencourt zacílil za záda brankáře Casteelse.

Ve 22. minutě se podařilo mužstvu kouče Olivera Glasnera odpovědět. Lacroix ze středu pole vyslal přihrávku, na hranici šestnáctky si míč narovnal na svou levačku Baku, jenž zamířil přesně do dolního rohu brány. A jen o tři minuty později se Wolfsburg ujal vedení, to když po Brekalově kličkování ve vápně hlavou skóroval Brooks.

Jenže o deset minut později znovu zaúřadovali svěřenci trenéra Floriana Kohfeldta, a tak přetlačovaná pokračovala i nadále. Augustinsson rozehrál rohový kop centrem na bližší tyčku, tam si naskočil Möhwald, který byl na place po svém střídání jen pár okamžiků, a byť se ocitl v nelehkém postavení zády k bráně, nasměroval balón hlavou parádně ke vzdálenější tyčce.

Do přestávky se každopádně stačil ozvat ještě jednou Wolfsburg. Mehmedimu v pokutovém území tak trochu slezla meruna z kopačky, nakonec se k ní však dostal Weghorst, který z vyložené pozice pohotově překonal hostujícího gólmana Pavlenku.

Zkraje druhé půle se Die Werderaner podařilo zareagovat, Rashicovu přihrávku si totiž srazil do vlastní sítě Brooks.

Lámat chleba se opravdu začal až od 76. minuty, kdy se trefil podruhé v zápase Weghorst, jenž tvrdou hlavičkou zužitkoval pas Roussillona. Hostům se situace navíc zkomplikovala v 80. minutě, Möhwald totiž po faulu na Philippa obdržel druhou žlutou katru a červenou, a přesilovku pak stačili domácí ještě využít, jelikož Pavlenku po brejku překonal snadno Bialek.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele