32. kolo
08.05.2021 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Autobus Werderu Brémy (© AFP)

Brémy hrály s Leverkusenem bez branek

Lepším týmem přitom byli hosté, ale český brankář Jiří Pavlenka odchytal výborný zápas. Vyloučení Dinkciho přišlo až příliš pozdě na to, aby mohli Die Werself překlopit misky vah na svoji stranu. Díky tomu zůstávají v tabulce na šesté příčce, zatímco svěřenci Floriana Kohfeldta budou doufat v zaváhání Herthy, Bielefeldu a Kölnu.

První šanci tohoto střetnutí si na konto připsal už ve 3. minutě Leonardo Bittencourt. Jeho rána ovšem k Hrádeckému ani nedoletěla, jelikož byla zblokovaná. Hned poté si vyšlápl Joshua Sargent na Leona Baileyho a uviděl první žlutou kartu utkání. V minutě desáté se poprvé osmělili hosté. Právě Bailey však slibně vyhlížející akci gólem nezakončil.

Poté se do protiútoku dostali zelenobílí, jenže Davie Selke dobře ví, že si měl počínat přesvědčivěji. Niclas Füllkrug pak se svou hlavičkou také neuspěl. Po uplynutí úvodní půl hodiny to byl opět Jamajčan Bailey, kdo otestoval pozornost domácího gólmana. Potom Bellarabi utekl po pravé straně až do vápna, kde servíroval na zadní tyč Florianu Wirtzovi, který z bezprostřední blízkosti dopravil míč do sítě. Bohužel pro Bayer si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Nedlouho před odchodem do šaten nedokázal zařídit svému týmu vedení ani Patrik Schick. Druhé dějství započal svou šancí Selke, nicméně stav zůstával dál bezbrankový, což platilo i po Demirbayově příležitosti ve dvaapadesáté minutě. Niclas Füllkurg zakončoval znovu hlavou, leč se stejným výsledkem, jako v předchozím případě.

V závěrečné desetiminutovce nejprve Pavlenka vychytal Wendella a nějakých 180 sekund poté přišel na hrací plochu Eren Dinkci. Věru se dlouho neohřál, jelikož za necelých deset minut podkopl zezadu nedaleko středového kruhu unikajícího Nadiema Amiriho a od sudího Markuse Schmidta vyfasoval rovnou červenou kartu. Těžko chápat, proč se jí hráč Werderu tolik divil. V každém případě, jak uvedeno, Leverkusenští už nedostali ke skórování prostor.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele