25. kolo
13.03.2021 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Serge Gnabry (© AFP)

Bayern s Brémami podruhé v sezóně nezaváhal a upevnil si ligové vedení

Ukázalo se, že listopadová vzájemná remíza těchto dvou klubů byla jen výjimkou z pravidla, které od roku 2010 říká, že jakmile na sebe narazí Brémy a Bayern, pokaždé vyhraje bavorský celek. Ten udolal svého soka už potřiadvacáté z uplynulých čtyřiadvaceti případů a zabezpečil si vedení v tabulce před Lipskem, které ještě čeká v neděli náročný duel s Frankfurtem.

Mužstvo Stern des Südens se opět nepodařilo udržet čisté konto, v Bundeslize tomu bylo již popáté v řadě, přesto v defenzivě neodvedlo vůbec špatnou práci. A protože v útoku působilo tradičně velmi silně, a to i díky dalším dvěma asistencím Thomase Müllera, který tak potvrdil, že proti žádnému jinému celku z ligy nepřihrává na góly častěji, uzmulo po právu tři body.

Werder přitom vykazoval před tímto duelem velmi dobrou formu, vždyť v uplynulých osmi utkáních, včetně toho v DFB-Pokalu, padl jen jednou. Jenže tým kouče Floriana Kohfeldta hůře zvládl první půli, během níž inkasoval dvakrát, a v závěru stačil konečnou porážku už jenom zmírnit. V průběžném pořadí se tak výše nevyhoupl a i po tomto kole bude dvanáctý.

Úvodní chvilky tohoto měření sil byly o něco vlažnější, za zmínku stojí možná pouze pokus Augustinssona, který vyzkoušel připravenost gólmana Neuera, ten si ale s jeho střelou poradil. Naopak na opačné straně svěřenci trenéra Hanse-Dietera Flicka okamžitě zužitkovali jednu ze svých prvních možností, dopomohla jim k počinu standardní situace s názvem rohový kop.

Ve 22. minutě vyslal prudký centr do šestnáctky Kimmich, tam ho Müller prodloužil za sebe na Goretzku, který bleskovou hlavičkou překonal brankáře Pavlenku. Ve 25. minutě hodlal náskok navýšit Gnabry, jenomže nemířil přesně, nicméně o deset minut později se německý útočník přece gólově prosadil, to když po parádní kombinaci využil Müllerova uvolnění.

I po přestávce působil Bayern nebezpečnějším dojmem, v 54. minutě se chtěl na střeleckou listinu zapsat dosavadní ligový vládce všech šutérů Lewandowski, avšak hlavou nasměroval merunu po Comanově pasu pouze do tyčky. A v 58. minutě Lewandowski úřadoval opětovně neúspěšně, neboť ho vychytal dvěma perfektními reflexivními zákroky famózní Pavlenka.

V 67. minutě už však vůči polskému snajprovi zkrátka neodolal. Ve vápně byl Lewandowski ve správný čas na správném místě a po teči Goretzky s Augustinssonem se dostal k odraženému míči, jenž z blízkosti snadno uklidil za brankovou čáru. Brémy v 85. minutě stačily už jenom snížit, Füllkrug doklepl za Neuera prvotní vyražené zakončení Rashicy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Ferragamo7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele