28. kolo
10.04.2021 15:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Marcel Sabitzer (© AFP)

Lipsko sestřelilo Werder a snížilo náskok Bayernu

Bez Roberta Lewandowskiho mnichovský velkoklub nejprve prohrál s PSG (jakkoli vyprodukoval o poznání více střeleckých pokusů) a teď jenom remizoval s Unionem. Die Roten Bullen tedy ztrácejí šest kol před koncem na vedoucí tým tabulky pět bodů. Nedá se však příliš předpokládat, že by si německý rekordman nechal uzmout svůj další, celkově už jednatřicátý titul. Oproti tomu Brémy stále nemají jisté setrvání v soutěži.

První zajímavá šance zápasu byla k vidění v jeho třinácté minutě, když Justin Kluivert střílel do boční sítě. Za deset minut se skóre měnilo - poprvé, avšak zdaleka ne naposledy ve prospěch hostujícího celku. Tři borci se zapojili do akce. První adresoval přihrávku na Daniho Olma, který patičkou slepnul na Kevina Kampla. Zároveň nelenil a svým pohybem si řekl o to, aby mu spoluhráč balon vrátil. Olmo pak střelou zblízka nedal Pavlenkovi příležitost zasáhnout - 0:1.

Vyrovnat mohl bývalý hráč Lipska Davie Selke, jenže neuspěl. Zbytek poločasu se nesl jednoznačně v režii Nagelsmannova výběru. Ve 32. minutě centroval z pravé strany Christopher Nkunku do vápna, kde stál zcela neobsazený Sörloth. Jeho hlavičce sice postrádala razanci, ale díky odrazu od země a skutečnosti, že zapadla přesně k levé tyči, na ni český brankář nedosáhnul - 0:2.

Následně se radoval Marcel Halstenberg, avšak hlavní sudí Florian Badstübner musel na popud pomezní odpískat ofsajd. Hráči saského klubu šli přesto do šaten s tříbrankovým náskokem, neboť čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství si na pravém okraji vápna udělal prostor Willi Orban, jehož přízemní pobídka před bránu našla opět Alexandra Sörlotha, který si udělal prostor mezi dvěma obránci a z hranice malého čtverce zaznamenal svou pátou trefu v sezoně - 0:3.

Ve druhém poločase se jako první osmělil se svou pumelicí Milot Rashica. Jeho chvíle však přišla až těsně po vypršení úvodní hodiny hry. Marcel Sabitzer ve vlastním vápně kopnul místo do míče do Kamplovy ruky, což neušlo pozornosti rozhodčího. Kopala se tedy penalta, kterou reprezentant Kosova velmi bezpečně proměnil - 1:3.

Za 148 sekund bylo zase všechno jinak, neboť Marcel Sabitzer po Henrichsově přihrávce odčinil svoje zaváhání, když zakončoval v šestnáctce z první mezi čtyřmi protihráči. Jiřímu Pavlenkovi proletěl kulatý předmět mezi nohama - 1:4. O poslední možnost se postarala v 69. minutě Rashica, nicméně náskok druhého týmu tabulky zůstal tříbrankový.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele