26. kolo
20.03.2021 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Wolfsburg zvládnul zápas v Brémách

Wolfsburg se dál drží na třetím místě. O vítězství v Brémách rozhodl v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky ve skvělé formě hrající Wouter Weghorst. Domácí zvládli už pouze snížit, takže i po šestadvaceti kolech budou mít na kontě rovných třicet bodů.

Na první branku se čekalo jenom do 9. minuty. Maximilian Arnold rozehrál standardní situaci. Centr do vápna jenom lehoučce hlavou líznul Maxence Lacroix, díky čemuž Jushua Sargent místo odhlavičkování zátylkem přeloboval vlastního gólmana - 0:1.

Ve 29. minutě mohl další trefu přidal Weghorst, kdyby před Pavlenkou nemířil pouze do boční sítě.

Před odchodem do šaten se zrodily další dva góly. Ten první v minutě dvaačtyřicáté. Kevin Möhwald se chtěl vyhnout Xaveru Schlagerovi, od kterého se balon odrazil k na hranici vápna číhajícímu Wouteru Weghorstovi, který k radosti Vlků pravačkou našel místečko mezi bokem a rukou české jedničky - 0:2.

Necelou minutu před vyršením řádné hrací doby první půle rozherál standardní situaci Ludwig Augustinsson. Jeho centr doputoval až do pokutového území na hlavu Theodora Gebre Selassieho, který asi ne zcela záměrně sklepnul ideálně pro Kevina Möhwalda, jehož skákavou střelu z nějakých osmi metrů viděl Koen Casteels až na poslední chvíli - 1:2.

Florian Kohfeld ve druhém poločasu poslal do hry postupně Niclase Füllkruga, Leonarda Bittencourta, Davieho Selkeho a Felixe Agua, jenže nakonec to k ničemu nevedlo. Naopak v 66. minutě musel Jiří Pavlenka vychytat Weghorsta a Kevina Mbabua. V nastaveném čase se ještě dostal do zakončení Selke, nicméně cílil přímo do brankářových rukavic. Po reprezentační přestávce zajíždí Werder do Stuttgartu, zatímco Vlci přivítají na vlastním stadionu o záchranu bojující Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele