9. kolo
24.10.2021 15:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Leverkusen vedl nad Kolínem o dva góly, nakonec byl rád za remízu 2:2

Skóre utkání otevřel v 15. minutě český ostrostřelec Patrik Schick, který si připsal už osmý gól v sezóně. Hned o dvě minuty později na něj navázal Bellarabi. Domácí se ale nevzdali a po dvou gólech Modesteho z 63. a 82. minuty vybojovali remízu.

Oproti utkání s Genkem tentokrát trenér Leverkusenu Seoane nešetřil hlavní ofenzivní hvězdy a na hřiště tak od první minuty vyběhli Florian Wirtz a český kanonýr Patrik Schick. Na straně Kolína byl největší hrozbou Anthony Modeste.

Favorizovaní hosté se okamžitě ujali dirigentské taktovky a snažili se najít skulinku v dobře pracující obraně "Kozlů". Ta ale zkolabovala v 15. minutě, když po chybě nabídla Bayeru příležitost, jíž nepohrdl právě Patrik Schick! Domácí ztratili míč na vlastní polovině, k němu se dostal Diaby, perfektně načasoval pas na českého šutéra a nejlepší český hráč současnosti balón jen tak lehce nasměroval pravačkou za záda vybíhajícího Horna. Pro Schicka šlo už o osmou trefu v sezoně! Famózní forma.

A ve formě je celý Leverkusen, který v 17. minutě přidal další hřebíček do domácí rakve. Andrich si navedl balón do středu vápna, natáhnul na sebe obránce a míč následně přesně předložil nehlídanému Karimu Bellarabimu, jehož bombu už Horn nedokázal zastavit 2:0

Ve 28. minutě se hosté poprvé osmělili a stav utkání mohl zkorigovat Modeste. Hlavičku z pokutového území ale poslal výrazně vedle. Na jeho příležitost navázal ve 32. minutě Jonas Hector, který se nádherně položil do křižné střely, ovšem Hrádecký se natáhl jak dlouhý tak široký a Hectorovu dělovku bravurně zneškodnil. Domácí se i dál tlačili za snížením, ale v první půli si už žádnou další možnost ke skórování nevypracovali.

O přestávce sáhl do sestavy trenér Kolína Baumgart a poslal na hřiště ofenzivního Bakkera. Leverkusen ale v pohodě držel dvoubrankový náskok. V 63. minutě však z čistajasna snížil domácí Modeste. Jonas Hector poslal na zadní tyč krásný oblouček, který se přesně snesl k nohám francouzského snajpra. Ten si míč ještě v klidu zpracoval a v pohodě zavěsil.

Gól samozřejmě vlil "Kozlům" krev do žil a pro hosty přišly těžké časy. Kouč Baumgart poslal do boje ještě Anderssona, Thielmanna a Schindlera. Jejich příchod hru oživil a v 82. minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání! A byl to opět Anthony Modeste. Toho po dlouhém autu oslovil právě střídající Andersson a Modeste zblízka překonal Hrádeckého podruhé - 2:2.

Stadion v Kolíně nad Rýnem se prohýbal v základech a hnal Die Geißböcke za vítěznou brankou. Té se ale tribuny nedočkaly, ale i tak odměnily domácí zaslouženým potleskem po vybojované remíze.

Autor: David Ullrich / onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele