27. kolo
20.03.2022 19:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Marius Wolf (© AFP)

Dortmund zaváhal a z Kolína nad Rýnem veze pouze bod

Rozdíl mezi vedoucím Bayernem a druhou Borussií Dortmund se po víkendu zvětší. Schwarzgelben totiž nedokázali zvítězit v Kolíně nad Rýnem a s místními Kozly remizovali 1:1. Všechny branky padly už v prvním poločase. Hosty poslal do rychlého vedení Marius Wolf, ale ještě do přestávky srovnal Sebastian Andersson.

Remíza je koneckonců ztrátou i pro domácí, kteří si stále dělají zálusk na evropské poháry. Kolín zůstane po víkendu na sedmém místě tabulky se čtyřbodovou ztrátou na šestý Hoffenheim.

Začátek zápasu Kolínu nevyšel a favorit šel už v 8. minutě do vedení. Bellingham vysunul dlouhým pasem za obranu rozeběhnutého Mariuse Wolfa, ten se vyhnul ofsajdové pasti a přízemní střelou překonal brankáře Schwäbeho. Další rána pro domácí přišla zakrátko, když kvůli zranění musel střídat Benno Schmitz.

Dortmund vedl a měl i další příležitosti. Velké nebezpečí hrozilo jako vždy od Erlinga Haalanda. Norský útočník zakončoval ve 25. minutě těsně vedle. Kolín nebyl tak aktivní, přesto dokázal ve 36. minutě vyrovnat. Centr z levé strany prodloužil Modeste a Sebastianu Anderssonovi stačilo už jen nastavit kopačku - 1:1.

Hosté měli na rozhodnutí celý druhý poločas a jejich nápor se dal očekávat. Haaland ani ve své druhé možnosti brankáře Schwäbeho nepřekonal. S postupem času nervozita Dortmundu stoupala a Kolín ho do stoprocentních šancí nepouštěl. Jakýsi náznak měl Reyna, jehož centr mířící na tři volné hráče neprošel. Domácí dokázali zachycovat všechny ofenzivní výpady Schwarzgelben a nakonec dotáhli výsledek 1:1 do zdárného konce. Pro Borussii je remíza ztrátou a vzhledem k jasné výhře Bayernu se rozdíl mezi prvním a druhým místem zase o něco zvětšil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele