23. kolo
19.02.2022 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Anthony Modeste (© AFP)

Köln nakonec porazil Frankfurt nejtěsnějším možným rozdílem

Kdo jiný se mohl postarat o jedinou branku utkání než Anthony Modeste? Francouzský útočník se prosadil v této sezoně popatnácté a má výrazný podíl na tom, že Kozli bojují o evropské poháry. Eintrachtu patří po třiadvaceti kolech post v polovině tabulky.

Úvodní minuty přinesly spíše nepřesnosti. A když už se domácí Dejan Ljubičić dostal ke střele, byla okamžitě sražena do bezpečí. Podobně to dopadlo na opačném pólu hrací plochy při akci Sebastiana Rodeho. V 18. minutě byl znovu vidět Ljubičić. Kevin Trapp však jeho střelu výborně vyrazil, což dokázal zopakovat i za dalších deset minut při zakončení Sebastiana Anderssona.

Rafael Borré si při svém pokusu věřil, leč neskončilo to ničím, na co by se mělo vzpomínat. Zbytek úvodního dějství přinesl spíše bojovný fotbal. Po změně stran se ujal rozehrávky přímého kopu z velice nadějné pozici Salih Özcan. Míč však mířil o kousek nad břevno. Také Daichi Kamada se pokusil vsítit úvodní branku zápasu, což se mu k nelibosti kouče Olivera Glasnera nepodařilo.

Po hodině hry vhodil Florian Kainz aut do vápna Marku Uthovi, jehož ránu z úhlu zvládnul Trapp vyrazit. Poté střílel nepřesně Djibril Sow. Ani Anthony Modeste, jenž se na trávník dostal až coby střídající hráč, se svým zakončením v 79. minutě nepochodil. K radosti většiny z deseti tisícovek diváků a divaček na RheinEnergieStadionu se dočkal v minutě čtyřiaosmdesáté.

Jednoduše vystihnul nepovedenou rozehrávku soupeře a přízemní střelou pravačkou nedal vybíhajícímu gólmanovi šanci - 1:0. Orli už nedokázali směrem dopředu nic vymyslet, takže poosmé prohráli. Tohle zaváhání se pokusí odčinit za týden, kdy doma přivítají Bayern Mnichov. Na klub z města nad řekou Rýn čeká poslední Greuther Fürth.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele