33. kolo
07.05.2022 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Wolfsburg přibrzdil Köln v honbě za pohárovou Evropou

Kozli s ve vynikající formě hrajícím Anthonym Modestem mají za sebou výbornou sezonu, kterou zakončí za týden proti Stuttgartu, který s velkou pravděpodobností napodobí jejich loňský barážový počin. V městě automobilky Volkswagen na tento ročník v dobrém vzpomínat nebudou, protože jistojistě skončí v dolní polovině tabulky.

První šance přišla na pořad odpoledne už ve 2. minutě. A kdo jiný ji mohl mít na svědomí, než Anthony Modeste? Francouzský forvard musí věřit, že se jubilejní dvacáté branky dočká v posledním kole. Na své bundesligové maximum ze sezony 2016/2017, kdy skóroval pětadvacetkrát, už stejně nedosáhne. Také další pokus patřil jemu, ovšem Pavao Pervan si na čáře poradil.

Po střele Benna Schmitze měl i trochu kliku, že se s jeho přičiněním míč zastavil o levou tyčku. V závěru úvodní dvacetiminutovky se v dobré pozici ocitnul Jonas Hector. Neprostřelil však před sebou stojícího obránce. Poté se osmělil Jonas Wind, ale minut. Další ránu vyprodukoval Mark Uth. Na ukazateli po ní stále panoval stejný stav.

Max Kruse měl ve vzdálenosti šesti metrů od brány dost času si rozmyslet, kam balon pošle. Nakonec vyprodukoval slaboučké zakončení, které Marvin Schwäbe bez problémů kryl. Obvyklý náhradník za Koena Casteelse záhy poté rozesmutnil i Saliha Özcana. Když už to vypadalo, že se první dějství v poklidu dohraje, udeřili hosté.

Yannick Gerhardt byl po Windově pobídce před bránou úplně sám. Zakončení z voleje se ukázalo býti tím nejoptimálnějším, protože na něj muž v rukavicích nemohl při nejlepší vůli dostáhnout - 0:1. Po změně stran se s nepříjemnou střelou prezentoval Florian Kainz, nicméně gólman Vlků opět neselhal. Za 120 sekund nemohl gól Lucase Nmechy platit pro ofsajd. Zbývající minuty už se k nelibosti domácích musely obejít bez vyložené šance.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele