32. kolo
30.04.2022 15:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Jonathan Burkardt (© AFP)

Mohuč získala skalp mistrovského Bayernu

Svěřenci kouče Svenssona čekali na výhru celých pět zápasů. Dočkali se až proti bavorskému velkoklubu, čímž navázali na duben roku 2021. Velká škoda zaváhání v utkáních, která se měla pro die Nullfünfer stát víceméně jasnou kořistí. Julian Nagelsmann určitě nemusí příliš smutnit, jelikož splnil to, co se od něj očekávalo. Vedení ale může přeci jen mrzet, že nenavázal na svého předchůdce Hansiho Flicka, který získal i pohár pro vítěze Ligy mistrů.

Už ve 3. minutě se dostal do šance Jonathan Burkardt a z úhlu orazítkoval břevno. Domácí zůstávali aktivnější a byli za to odměněni po čtvrt hodině. Leandro Barreiro sice ještě neuspěl, nicméně ve správný čas na správném místě stojící Burkardt po Kohrově pobídce zahrál Svenu Ulreichovi na housle - 1:0. MEWA Arena byla znovu na nohou ve 27. minutě.

Standardní situaci prodloužil hlavou na zadní tyč Anton Stach. Zakončovat tam mohli hned tři jeho neobsazení spoluhráči. Nakonec to byl šestadvacetiletý Francouz Moussa Niakhaté, kdo svým čtvrtým zářezem (na obránce dobrá porce) v sezoně zařídil outsiderovi dvougólové vedení - 2:0. Odpovědět se pokusil Eric Maxim Choupo-Moting, leč na Robina Zentnera nevyzrál. To se podařilo až ve 33. minutě Robertu Lewandowskimu, protože se ve vápně vcelku snadno zbavil Silvana Widmera a přízemní střelou k pravé tyči se počtyřiatřicáté zaradoval - 2:1. Do konce poločasu to ještě nepřesně zkusil Barreiro. Po změně stran Leroy Sané brankáře neprostřelil. Na druhé straně hrací plochy si naopak Leandro Barreiro poradil.

Nutno dodat, že mu svou tečí, po které zapadnul míč o břevno do brány, výrazně pomohl Joshua Kimmich - 3:1. Bayernu se nedařilo hrát svoji hru, takže by nemělo překvapit, že tahle celkově pátá porážka mohla být ještě těžší. Karim Onisiwo však v 71. minutě napálil pouze břevno. Kousek nad něj pro změnu cílil Robert Lewandowski.

Každopádně polský šutér si připsal další rekord, jelikož ještě žádný hráč Bundesligy nezaznamenal osmnáct branek na stadionech soupeřů. Tuhle statistiku může vylepšit už jenom v posledním kole ve Volkswagen-Areně ve Wolfsburgu, protože za týden se se svým týmem představí v Allianz Areně v duelu se Stuttgartem. Povzbuzená Mohuč si bude chtít vyšlápnout jak na Herthu Berlín, tak na Eintracht Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

1-3

Reagovat
DidusIneptus

Sranda mač!

Reagovat
Rich

Jen ať si Nagelsmann hraje, jen ať si hraje... V příští sezóně, do poloviny listopadu stačí mít mizerné výsledky a poletí jako Kovač... Nudná, pomalá a předvídatelná hra Bayernu a opět stačilo, aby tým hrál v hlubokém bloku...

Reagovat
DidusIneptus

Nagelsmanna tam nechci. Vedení Bayernu se už delší dobu dopouští hrubých chyb při volbě trenéra. Bayern má každý rok povinnost získat tzv tripple. Na Bayern jež je ve fotbalové branži nazýván obrem nebo gigantem je zisk double málo! Neboť letos nedosáhli ani na to double!

Reagovat
Rich

Jako podle mě není proč na tuto sezónu vzpomínat... Protože máš pravdu, Bayern má aspirovat na vítězství tzv. tripple... A když ne ten, tak musí i pohár... Ale ani to... Čili za mě neúspěšná sezóna... Uvidíme, jak Nagelsmannovi to půjde další sezónu, ale obávám se, že by mu vedení Bayernu dalo šanci... A navíc není kdo, není ideální německé trenér volný...

Reagovat
DidusIneptus

MZ hrál nadšeně, to se mi na něm moc líbilo. Bayern nepotvrdil zasloužený titul mistra ligy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele