34. kolo
14.05.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Marcus Ingvartsen (© AFP)

Mohuč a Frankfurt se v posledním kole rozešly smírně

Orli letos postrádali formu Andrého Silvy, díky jehož gólům si mohli zahrát evropské poháry. Letos se nepodařilo vyšplhat výše, než na jedenáctou příčku. Oproti tomu die Nullfünfer může mrzet jarní výpadek formy, bez kterého by bývali klidně mohli atakovat pátou pozici.

Jako první ze všech borců na hrací ploše se nepřekvapivě osmělil Jonathan Burkardt. Kevin Trapp míč lapil. Už za dvě minutky však bývalý gólman PSG nedosáhul na ránu z pravé kopačky Marcuse Ingvartsena - 1:0. Další minuty pracovaly obě defenzivy na výbornou. Dokud nepřišla na pořad odpoledne šestadvacátá minuta.

S ní se totiž zrodil vyrovnávací gól. První pokus ještě Mohuč ustála, nicméně následná dorážka od třiadvacetiletého brazilského obránce Tuty už doputovala za brankovou čáru - 1:1. Necelých deset minut poté MEWA Arena stichla, protože Ansgar Knauff posunul na Rafaela Borrého, jenž díky šikovnému obloučku sám před Finnem Dahmenem nezaváhal - 1:2.

Eintrachtu se tedy podařilo otočit skóre. Jenže svěřenci Olivera Glasnera zaspali úvod druhé pětačtyřicetiminutovky. Burkardt ještě na balon nedosáhnul, nicméně ve 49. minutě se podruhé v utkání prosadil Ingvartsen, když na bližší tyči uklízel nekompromisně na místo určení přihrávku z pravé strany od Antona Stacha - 2:2.

Nedlouho po rozehrávce si hosté mohli vzít vedení zpět na svoji stranu, kdyby si lépe pohlídali ofsajdovou hranu. Naopak Aarón Martín Caricol cílil pouze do tyče. Svenssonova skvadra pak měla více ze hry, avšak skórovat se nikomu nepodařilo. Tedy kromě Burkardta, jehož videozáznam usvědčil z porušení pravidel. Další střely byly zblokované. A střídající Kevin Stöger v samotném závěru minul, přestože rozhodně stál v gólové pozici.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele