30. kolo
16.04.2022 15:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Jonathan Burkhardt (© AFP)

V zápase Mohuče se Stuttgartem branka nepadla

Bezgólový stav ve vzájemném utkání těchto dvou celku svítil po závěrečném hvizdu na ukazateli skóre naposledy v prosinci 2015. Od té doby se oba kluby potkaly devětkrát a dohromady zaznamenaly třicet zásahů. Jenže Matarazzově skvadře to letos příliš nestřílí a Svenssonův výběr rovněž prožívá horší období, které jej zřejmě vyřadilo z bojů o pohárovou Evropu.

První dobrá možnost se v MEWA-Areně zrodila v 11. minutě. Po Sosově centru měl blizoučko k míči Saša Kalajdžić, avšak ve finále na něj těsně nedosáhnul, takže Robin Zentner měl jednoduchou úlohu. Po čtvrthodině Tiago Tomás našel kolegu Omara Marmoushe, který minul. Dominik Kohr si ve 22. minutě věřil, ale nic mu to nebylo platné.

Teprve ve 40. minutě vyprodukoval velice výživnou střelu Orel Mangala a gólman Mohuče musel vyrážet. Stejným způsobem si hráč se sedmadvacítkou na zádech počínal bezprostředně po změně stran, když jeho směrem zamířil v dobré formě hrající Tiago Tomás. V jednapadesáté minutě Zentner chyboval, čímž nabídnul de facto stoprocentní příležitost Marmoushovi, jenž ji ale s díky odmítnul.

Dominik Kohr pak pálil velmi dobře, jenže Florian Müller kulatý předmět za svá záda nepustil. Po hodině hry Ingvartsen pobídnul kolegu Jonathana Burkardta, který nepropálil před sebou stojícího protihráče. Zmíněný mohučský forvard se následně dostal do kolize s Konstantinosem Mavropanosem, avšak podle sudího Badstübnera to na penaltu nebylo.

V 72. minutě se Marcus Ingvartsen chopil rozehrávky přímého kopu. Dánský reprezentant, který v Mohuči hostuje z Unionu Berlín, nastřelil nejprve zeď a při dorážce těsně minul. Velká škoda pro domácí tým. Deset minut poté se odehrála ještě větší, jelikož stejný hráč pálil z dobré pozice o hodně nad. Tím udělal symbolickou tečku za tímto střetnutím.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je ochoten strážce pokladny hostujícího celku uvolnit nějaké euro????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele