30. kolo
17.04.2022 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Jamal Musiala (© AFP)

Bayern si jde nekompromisně pro titul, venku si poradil s Bielefeldem

Mnichovský Bayern ve 30. kole německé Bundesligy snadno porazil trápící se Bielefeld 3:0. Sestupem ohrožená Arminia si už v 10. minutě sama zavařila vlastním gólem Jacoba Laursena. Favorit zápasu pak ve zbytku utkání využil své převahy k dvěma dalším brankám. O jednu z nich se v závěru postaral mladík Jamal Musiala, který se prosadil poprvé od poloviny prosince.

Na papíře bylo setkání těchto dvou celků naprosto jasnou záležitostí. Die Arminen prohráli pět z posledních šesti ligových duelů a nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo změnit právě proti rozjetému Bayernu. Na druhé straně ligový lídr dominoval všem herním statistikám, včetně nejlepší obrany nebo útoku a samozřejmě také nejlepšího střelce v podobě Roberta Lewandowskiho. Polský ostrostřelec měl na kontě už 32 přesných zásahů a dosahoval průměru více než jednoho gólu na zápas.

Zápas si od úvodního hvizdu vzal do rukou hostující Bayern a téměř vůbec nepůjčil míč domácímu celku. Hned v 10. minutě si nešťastně srazil míč do vlastní brány Laursen, když se snažil hrudí zpracovat centr. Druhou branku mohl ve 32. minutě přidat Lewandowski, ale jeho střela z kraje vápna minula horní tyčku. Ve 44. minutě dokázal domácí Masaya Okugawa lobem překonat gólmana Bayernu Manuela Neuera, radoval se však předčasně, protože tomu předcházel velmi těsný ofsajd. Ještě do přestávky přece jen došlo k navýšení náskoku favorita, když se v dlouhém nastavení prosadil Serge Gnabry.

Druhou polovinu utkání začal hostující Bayern napadáním obránců Bielefeldu hluboko na jeho polovině hřiště. Arminia zlepšila obranu a dlouho úspěšně odvracela útoky bavorského celku. Do šance ke snížení dvougólového manka se dostal Amos Pieper v 63. minutě, ale z vápna trefil jen Neuera. Třetí zářez hostů chtěl připsat v 77. minutě individuální akcí Jamal Musiala, ale střelu dokázal Stefan Ortega vyrazit. Za chvíli napřáhl ke střele Alphonso Davies, ale ani ten se prosadit nedokázal, protože jeho projektil těsně minul pravý horní roh Ortegovy brány. Poslední gól zápasu pak přišel v 85. minutě. Lewandowski si zkušeně počkal na dobíhající spoluhráče a našel Musialu, který pohotově zavěsil.

Vysoce favorizovaný Bayern tedy překvapení nepřipustil a dál suverénně kráčí za dalším titulem. 23. dubna jej čeká možná klíčové derby s Borussií Dortmund. Bielefeld se ve stejný den představí na hřišti Kolína nad Rýnem.

Autor: Livesport.cz / Libor Líčeník

Komentáře (11)

Přidat komentář
Rich

0-2

Reagovat
BALGA László

X2, s aspon dvojgólovou prevahou pre BY.

Reagovat
Gerd 13

To strašný zklamání po vyřazení z LM způsobilo, že už je mi to skoro jedno....

Reagovat
Rich

Jako fanoušek Bayernu se přes to přenes, fandíme ať tým prohrává nebo vyhrává...

Reagovat
Gerd 13

Já se snažím,ale jde to těžko a pomalu.Ale jedno je jasný:Bayern navždy !

Reagovat
Rich

Reagovat
Ferragamo7

To je samozrejmé,byť fanúšikom len vtedy,keď sa darí a vyhráva,to je jednoduché,ale treba za každých okolností veriť-Bayern FOREVER

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rozirozi3

Sam. fandíme dál, ale ta hořká pilulka v puse bude asi ještě hoooodně dlouho Hlavně by se v Mnichově mělo pořádně zamést. Přijde mi, že posledních pár let to nejde ideálním směrem. Viz. naše poslední nákupy v podobě Saného, Sabitzera a podobných…

Reagovat
Rich

Zametat se nebude... Já největší slabinu vidím ve sportovním řediteli, on má na seznamu tolik jmen, ale vždycky ty posily jsou takové nevyvážené... Příklad poslední sezóna pod Flickem, přišel Roca, Sarr a Douglas Costa... Co to mělo být za posily? Prostě strašný a přitom sám Flick byl nakloněný, aby Perišič zůstal...

Ale ono celkově tým se spoléhá hodně na Lewu, když je zraněný, tak jen tak tak, že Bayern vyhraje... A to je způsobeno tím, že křídla nejsou jako Robben a Ribery prostě... Nejsou tam hráči, co by rozhodovali zápasy... Coman asi nejlepší křídlo, zakončovatel to není, ale prostě je klíčový pro tým... Sané hraje skvěle, ale ne stejné straně jako Coman... Gnabry, strašný tuto sezónu, nerozdílový hráč, který závidí Comanovi a Sanému kontrakty, ale vždyť nehraje jako oni... Hraje příšerně a to má být dědicem 7? Čísla Riberyho? Navíc nechce hrát na pravém křídle a furt se stahuje na pozici 10... Čili prostě Bayern nemá typické pravé křídlo, tam by bylo potřeba posílit... Za mě ideálně Rapihna nebo Anthony z Ajaxu, to jsou typická pravá křídla... Nkuku by mi dával smysl pouze pokud by Bayern neprodloužil smlouvu s Mullerem, jelikož jeho pozice je pod hrotem, což mimochodem, tam už je Musiala a nebo na levé straně, kde je přetlak...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele