25. kolo
04.03.2022 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Daniel Caligiuri (© AFP)

Augsburg zvládl klíčový duel v Bielefeldu a opustil sestupové pásmo

V páteční předehrávce 25. kola německé Bundesligy se utkaly dva výběry, které balancují nad hranicí propasti do druhé ligy a důležitost tohoto utkání byla na obou soupeřích znát. Na trávníku spíše převládala taktická stránka a Bielefeld s Augsburgem se hlavně snažili, aby neudělali nějakou zásadní chybu. Z vítězství se nakonec radoval hostující celek, jediný gól vsítil pět minut po přestávce zkušený čtyřiatřicetiletý záložník Daniel Caligiuri.

Arminia tak trochu překvapivě přišla o šestizápasovou neporazitelnost na vlastním stadionu a výrazně si zkomplikovala svou situaci v boji o holé přežití, jelikož klesla na patnácté míso tabulky s pětadvaceti body a před šestnáctou barážovou příčkou Herthy drží jen dvoubodový odstup. Naopak FC díky cennému úspěchu předskočilo svého rivala o bod a v tabulce mu náleží čtrnácté místo.

V tomto utkání byly k vidění jen dvě střely mezi tři tyče (po jedné na každé straně) a spíše by mu slušela bezbranková remíza. Balón se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a ani jeden tým nebyl schopen výrazněji zahrozit. Úvodní nadějnější možnost se zrodila v nastavení prvního poločasu, kdy po centru ze strany hlavičkoval v šestnáctce soupeře Gregoritsch, ale levou tyč přeci jen o kousek minul.

Rozhodující okamžik nastal v 50. minutě. Křižný centr Brazilce Iaga z levého křídla propadl skrz pokutové území až k zapomenutému Caligiurimu, jenž se opřel do balónu z voleje a z dvanácti metrů ho usměrnil přímo k bližší konstrukci. Domácí výběr se v nadcházejícím průběhu snažil přidat, jenomže brankáře Gikiewicze až do závěrečného hvizdu nijak zásadně neohrozil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele