32. kolo
30.04.2022 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Joakim Nilsson (© AFP)

Důležitý mač mezi Arminií a Herthou vítěze nepoznal

Důležitý pochopitelně z hlediska udržení mezi německou elitou. Stará dáma k němu teď má hodně blízko, jelikož potřetí v řadě neprohrála. Naopak Bielefeld s velkou pravděpodobností obsadí nejlépe barážovou pozici.

Ve 3. minutě se k hlavičce dostal Suat Serdar, ale Stefana Ortegu s ní opravdu nevystrašil. Obě defenzivy byly dál pozorné, takže se diváci a divačky v SchücoAreně museli dvacet minut obejít bez velkých příležitostí. Až Davie Selke této pauze učinil přítrž, když po svém nebezpečném zakončení hlavou nechal vyniknout gólmana.

Zbývající minuty prvního poločasu doprovázel především nedostatek kreativity v ofenzivní fázi. A když už to vypadalo, že se Masaya Okugawa dostal do šance, zmařil mu ji Marcel Lotka. Jenže i kdyby se tak nestalo, gól by patrně neplatil kvůli ofsajdu. Takže během úvodní pětačtyřicetiminutovky žádná branka nepadla.

V té druhé k ní měl našlápnuto Gonzalo Castro. Zkušený záložník se španělskými předky si ale tohle zakončení za rámeček nedá. Zato Lucas Tousart uklízel po rohu Marvina Plattenhardta díky odrazu od země neomylně na místo určení - 0:1. Následný kontakt ve vápně mezi Pekaríkem a Patrickem Wimmerem nebyl posouzen jako penalta ve prospěch domácího celku.

V 76. minutě nedorážel podle svých představ George Bello. Po něm se svým technickým obstřelem přispěchal Santiago Ascacibar. Na další změnu skóre si obecenstvo muselo počkat. Nedočkalo se ovšem ani duo střídajících borců Luca Wollschläger a Maximilian Mittelstädt, kteří šli sami na brankáře a tuhle v podstatě jednoznačnou záležitost zadrbali málo vídaným způsobem! Joakim Nilsson proto v nastaveném čase hlavou po centru Robina Hacka vyrovnal na konečných 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele