4. kolo
11.09.2021 15:30 CET
3 : 4
(2:1)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Výživná přestřelka mezi Leverkusenem a Dortmundem vyšla lépe pro hosty

Die Werkself třikrát vedli, jenže nakonec se museli smířit s první letošní porážkou. V minulém roce přitom zůstali až do posledního utkání před Vánoci neporaženi. Na body proti BVB nestačila ani skutečnosti, že se opět prosadil Patrik Schick. V táboře soupeře o sobě totiž dal ještě o něco výrazněji vědět Erling Haaland.

Prakticky už úvodní minuty naznačili, že tohoto odpoledne se v BayAreně na nějakou defenzivní strategii sázet nebude. Nejprve se k balonu dostal Moussa Diaby, nicméně z poměrně dobré pozice minul. Stejně si počínal i hostující Manuel Akanji. V 9. minutě začali domácí aktivně napadat protivníkovu rozehrávku.

Raphaël Guerreiro ztratil balon, který následně posunul Paulinho na Floriana Wirtze, který volil překvapivé zakončení pravačkou do dolního rohu Kobelovy svatyně - 1:0. V roce 2019 přestoupil právě z Bayeru do Borussie Julian Brandt. Letos pětadvacetiletý fotbalista převzal ideálně načasovanou přihrávku od Haalanda, aby tváří v tvář Lukasi Hradeckymu selhal.

V dalších minutách byli v ofenzivní fázi znovu vidět jak Haaland, tak Patrik Schick. Ten si dokonce stoupnul k rozehrávce přímého kopu, jenže cílil těsně mimo. Naopak norskému šutérovi pokazil radost dobrým obranným zákrokem Jonathan Tah. V sedmatřicáté minutě centroval do vápna z pravé strany Thomas Meunier. Erling Haaland předvedl neskutečný výskok. Míč se cestou za čáru odrazil od země, takže na něj domácí jednička nedosáhla - 1:1.

Prakticky ihned po rozehrávce se historie skoro přesně opakovala. Centr z pravé strany však nedokázal střelec vyrovnávací trefy poslat na bránu. Místo toho se zrodila přihrávka pro Judea Bellinghama, který koníčkem rozvlnil síť. Bohužel pro něj i pro celý Dortmund předcházel celé akci jasný útočný faul na Moussu Diabyho.

V nastaveném čase došlo na rychlý protiútok domácích. Wirtz posunul na Patrika Schicka, jehož volej zapadnul milimetrově přesně k pravé tyči - 2:1. Hned poté odpískal Daniel Siebert konec prvního poločasu. Hned po startu toho druhého se svěřenci Marka Roseho hnali za druhou brankou. Raphaël Guerreiro ještě minul, nicméně Julian Brandt už po Haalandově přiťuknutí napálil kulatý předmět zblízka přímo pod břevno - 2:2.

V pětapadesáté minutě rozehrával Bayer rohový kop. Míč propadnul k Diabymu, který napoprvé promáchnul. Avšak dostal příležitost k zakončení pravačkou, které zapadlo opět po zemi přesně k pravé tyči - 3:2. Poté došlo na menší strkanici, při které byli nejaktivnější Meunier a Wirtz. Žlutou kartu ale vyfasoval pouze domácí hráč. Ten hostující totiž v té době už jednu měl.

V 67. minutě ukradnul Bakkerovi balon Haaland, leč Hradecky v tomto případě žádnou komplikaci nepřipustil. V 71. minutě dostali Černožlutí příležitost rozehrát přímý kop z nějakých dvaadvaceti metrů. Exekuce se ujal Raphaël Guerreiro a jeho střela do pravé šibenice se ukázala býti pro Hradeckyho zcela nechytatelnou - 3:3. Vskutku nádherný fotbalový moment!

Záhy po rozehrávce udeřil Odilon Kossounou do obličeje Marca Reuse a sudí po zhlédnutí videozáznamu nařídil pokutový kop. Brankář sice vystihnul směr, ale razantní ránu Erlinga Haalanda nezkrotil - 3:4. Gerardo Seoane reagoval stažením Schicka a na jeho místo poslal Lucase Alaria, který se okamžitě dostal do šance, kterou mu včasným vyběhnutím zmařil Gregor Kobel. Leverkusenu k vyrovnání nepomohlo ani šestiminutové nastavení.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Centrofixka

2:1 momentálne je veľa hráčov BVB OUT, samozrejme verím v zázrak pri zostave aká sa črtá, ale nemá to reálne základy

Reagovat
smazaný uživatel

Halcek je Lewa vol 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele