14. kolo
04.12.2021 15:30 CET
7 : 1
(3:1)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Ofenzivní uragán Leverkusenu rozmetal Greuther na cucky, Schick dal čtyři góly

Český útočník Patrik Schick se vrátil po zranění v zajímavé formě. V domácím zápase proti Greutheru Fürth totiž nastřílel ve druhém poločase čtyři góly a zásadní měrou se podepsal pod debakl hostů ve výši 7:1. Leverkusen zadělal na tři body už v prvním poločase, kdy se prosadil celkem třikrát.

Bayer Leverkusen doma v rámci 14. kola přivítal beznadějně poslední Greuther Fürth a vůbec ho nešetřil. Farmaceuti si otevřeli střelecký účet po sedmnácti minutách, když Diabyho centr poslal z jedničky do sítě Amine Adli. Druhá branka přišla jen o šest minut později a znovu to bylo po parádním centru z pravé strany. Na Wirtzovu standardku si naskočil osamocený Edmond Fayçal Tapsoba a Funk byl opět bez šance. Domácí tahali většinu útoků po pravé straně, což dělalo hostům obrovské problémy.

Pro Greuther to byl katastrofální začátek, ale hosté v sobě našli síly na vstřelení kontaktního gólu. Ve 33. minutě obdržel přesnou přihrávku i Jeremy Dudziak, ovšem po hříchu to byla jediná pěkná akce hostujícího celku. Leverkusen na moment zkoprněl, ale ještě před koncem prvního poločasu se naladil zpět na ofenzivní strunu a zvýšil na poločasových 3:1. Piero Hincapié dostal přihrávku do vápna, kde křižnou ranou překonal Funka potřetí. Zatím to nebyl vyloženě zápas českého útočníka, nicméně to se mělo po změně stran změnit.

Hned z kraje druhého poločasu vyrazil Funk střelu Adliho a ve 49. minutě se poprvé zapsal mezi střelce Patrik Schick, který zužitkoval Adliho přihrávku rovnou z první pod břevno. Bylo zřejmé, že tento zápas Farmaceuti bez problému zvládnout a zbývalo jen vyřešit, jak velkým rozdílem to bude. V 69. minutě odstartoval Schick svojí úžasnou sedmiminutovku, během které nasázel Fürthu další tři góly.

Nejprve mu poslal zpětnou přihrávku Diaby a Schick stál ve správný čas na správném místě. Chvíli na to zakončoval Diabyho přihrávku Bellarabi a pohotový Schick dorážkou zkompletoval hattrick. Ani to však nebyla konečná. V 76. minutě napálil Wirtz břevno a balón se od Schickovy hlavy odrazil do sítě. Greuther byl dávno zralý na ručník a skóre se šroubovalo do závratných výšin. Osmý gól nakonec domácí nedali, byť k němu byli blízko. V 83. minutě zachránila Greuther branková konstrukce, ale de facto už to bylo stejně jedno, protože kabát byl z ostudy dávno ušit. Leverkusen měl v zápase celkem deset střel na branku a sedm z nich skončilo gólem. Patrick Schick se vrátil po zranění ve skvělé formě a díky čtyřem gólům se posunul opět na druhé místo v tabulce střelců za vedoucího Roberta Lewandowskiho.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kvalita soupeře Greuther Fürth a jeho postavení v tabulce bude asi stejná jako Bohemians Praha Ale i tak Holey Schick!

Reagovat
REPLIKATOR

Schick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele