34. kolo
14.05.2022 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Lucas Alario (© AFP)

Leverkusen nakonec zakončil sezonu vítězstvím

Domácí delší dobu vedli, jenže krátce před koncem řádné hrací doby se svěřencům Christiana Streicha podařilo vyrovnat. V nastaveném čase však Exequiel Palacios rozhodnul o tom, že Bayer uhrál v posledních čtyřech kolech plný počet bodů. Freiburg kvůli deváté porážce klesnul z páté příčky na šestou.

Patrick Schick byl od začátku zápasu velmi aktivní, což mu vydrželo až do 83. minuty, kdy byl vystřídán. Střelecky se sice neprosadil, ale připravil gól Lucasi Alariovi. Jeho celkových čtyřiadvacet branek jest vynikajícím počinem, který mu v tabulce kanonýrů zajistil druhou příčku za Robertem Lewandowskim, který si v posledních pěti sezonách hrál svoji vlastní soutěž.

V samotném klání se jako první dostal do šance Nico Schlotterbeck. Jeho hlavička však postrádala přesnost. Ve 20. minutě centroval Vincenzo Grifo a Lucas Höler hlavou zacílil do brankové konstrukce. Po půl hodině o sobě dali poprvé vědět pozdější střelci Alario a Palacios. První přihrával druhému, který nebyl přesný.

Stejně si ve 36. minutě po rohovém kopu počínal Schick. Po něm původně střílející Eggestein vlastně výborně přihrál Jeong Woo-yeongovi, který selhal. Tečku za úvodním dějství udělal Roland Sallai tím, že o kousek minul šibenici brány, kterou hájil Andrey Lunev. Náhradník za Lukase Hradeckyho mohl po změně stran poděkovat Sinkgravenovi, že v rozhodující chvíli uzmul Hölerovi balon.

V 54. minutě šli Alario s Schickem sami na gólmana. Český reprezentant nechrtil a předložil argentinskému kamarádovi, který zakončoval do odkryté klece - 1:0. Sám Patrick Schick se skvěle prezentoval i v závěru úvodní hodiny hry, když napálil břevno. Konstrukce zvonila za Flekkenem i po ráně, kterou jeho směrem vyslal o pět minutek později Paulinho.

V závěrečné desetiminutovce Ermedin Demirović zamířil do boční sítě. Po něm se ovšem rozeběhnul Jannik Haberer a na hranici malého čtverce prásknul do balonu, který si ke střele po šikovném obloučku přes protihráče chystal Jonathan Schmid - 1:1. Poslední zmíněný pak těsně minul. Na druhé straně die Werkself nejprve nastřelili tyčku, ale v poslední minutě skóroval Exequiel Palacios z poloviny hřiště, protože se Mark Flekken pohyboval předaleko od svojí svatyně - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele