25. kolo
05.03.2022 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Niklas Süle (© AFP)

Zápas mezi Bayernem a Leverkusenem skončil poprvé po pěti letech remízou

Devět z následujících jedenácti utkání dopadlo lépe pro mnichovský velkoklub. Nadějně to vypadalo i o první březnové sobotě roku 2022, na kterou však nebude v dobrém vzpomínat Thomas Müller, po jehož vlastním gólu už další nepadly.

V 8. minutě zaváhal Jamal Musiala, čímž nabídnul šanci Amine Adlimu, jenž ji nevyužil. Pavard mířil nad, Lewandowskiho pokus byl zblokovaný a Müller našel jen připraveného Hradeckyho. Rozseknout musel všechno až v 18 minutě Niklas Süle, když k němu propadnul balon a z šesti metrů jej procedil na místo určení - 1:0.

Nedlouho před koncem úvodní půl hodiny pobídnul Kingsley Coman kolegu Sergeho Gnabryho, který mířil dobře, jenže i tak nepřesně. Na opačné straně se ve výborné pozici ocitnul Florian Wirtz a nebýt zákroku Pavarda, bylo by vyrovnáno. Nicméně svěřencům Juliana Nagelsmanna vedení vydrželo pouhých 180 sekund.

Potom Kerem Demirbay rozehrál standardní situaci. Sven Ulreich, který v bráně nadále zaskakuje za Manuela Neuera, si šel pro míč, jenže přemotivovaný Thomas Müller jej ve skluzu nasměroval do vlastní sítě - 1:1. Veliké nedorozumění v defenzivě domácího celku většina z pětadvaceti tisíc diváků a divaček v Allianz Areně vskutku neocenila.

Tím spíše, že měl v dalších minutách dvě obrovské příležitosti Adli. Nejprve trefil tyč a následně těsně minul. V nastaveném čase posunul Lewa na Gnabryho, jenž cílil pouze do boční sítě. Polský kanonýr byl nepřekvapivě vidět i po změně stran, avšak v tomto duelu mu nebylo přáno, aby se střelecky prosadil. Po hodině hry přišel Marcel Sabitzer a hned pelášil na Hradeckyho, který změnu skóre nedopustil.

Zbývající minuty už velkou možnost nepřinesly. Lídr tabulky má nadále dostatečný náskok na nejbližší pronásledovatele a před sebou střetnutí s Hoffenheimem. Pro die Werkself platí, že z posledních deseti partii prohráli jenom dvě, takže zůstávají třetí. A kvalitní sérii budou chtít prodloužit za týden v BayAreně, kam přijede Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,36-5,45-7,01. Že si neumí bookmaker odpustit ten ocásek 01 . I na něho dojde.

Reagovat
Rich

Je potřeba se naladit na Salcburk, tak minule to dopadlo 1-5 ve prospěch Bayernu, tak teď by to mohlo být 4-1

Reagovat
DidusIneptus

2:3

Reagovat
Heresy

3:1

Reagovat
Rich

Strašný výkon...

Reagovat
Ferragamo7

Prvých 30 minút sme ich drvili,nevedeli sa dostať pri našu bránu.A potom príde takýto výkon.Ak sledujem zápasy jarnej časti,tak sme ešte nemali vydarený zápas.Aj dnes sme mali kopu šťastia a Leverkusen mohol kľudne vyhrať o 2-3 góly,keby sú presní v koncovke.My máme brutálne šťastie,že naša konkurencia v BL nedokáže podávať konzistentné výkony,tak Dortmund ako Lipsko dokážu svoje zápasy total zmrviť.Preto sa môžeme vytešovať aj po takýchto úbohých výkonoch ešte stále z luxusného náskoku v tabuľke,ale nie preto, že hráme tak dobre,ale preto lebo konkurencia je ešte viac trápna ako my.V LM ešte prejdeme cez Salzburg,ale to bude naša konečná.

Reagovat
Gerd 13

Ten výkon se mi vůbec nelíbil,málo nápaditosti a rychlosti v ofenzívě,obrana opět nic moc,Salzburg nám dá asi zabrat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele