31. kolo
23.04.2022 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavy titulu Bayernu Mnichov (© AFP)

Bayern zvládl souboj s Dortmundem a podesáté v řadě se usadil na křeslo šampióna

Už poosmé v řadě vyzněl Der Klassiker ve prospěch Bayernu. Tentokráte jeho vítězství mělo ještě zářnější podtext, neboť vyrezultoval v definitivní stvrzení mnichovského celku na trůně. Dortmund v tomhle zápase tahal za kratší konec a bude se muset smířit pravděpodobně jenom s označením vicemistr. Bundesliga zkrátka i desátou sezónu po sobě svého krále nevyměnila.

Domácím vstup do duelu vyšel famózně a už v 15. minutě se ujali průběžného vedení. Udeřili z rohového kopu, kterého se ujal Kimmich, jeho centr Goretzka sklepával pro Gnabryho, jenž si míč na hranici pokutového území rychle zpracoval a z voleje propálil vše, co mu stálo v tu chvíli v cestě.

Další šance každopádně na řadu nepřicházely tak často, hosté přitom reagovat na nepříznivý stav nedokázali. I nadále byl prostě nebezpečnější výběr Stern des Südens. Ve 27. minutě se sice snažil srovnávat Håland, jeho zakončení nicméně nemělo vůbec povedené parametry, a tak skončilo pouze v zámezí. Na druhé straně se naopak zase ozval Bayern, jenž se pokoušel o navýšení svého náskoku. Lewandowski poslal kolmici na Comana, balón před ním odvracel Wolf pouze k nohám Gnabryho, který rozvlnil síť. Jenže muži se sedmičkou na zádech nakonec radost zásadně pokazil VAR, neboť si všiml, že Lewandowského pas zamířil před jeho trefou jenom pouze do ofsajdu. Smutnit ovšem Bavoři nemuseli nikterak dlouho.

Ve 34. minutě totiž obohatil nejlepší ligový střelec Lewandowski svůj gólový účet již na cifru třicet tři, to když mu do běhu přiťukával merunu Müller, a polský reprezentant poté sám před brankářem Neuerem v koncovce nezaváhal. Ve 41. minutě se ještě pokoušel vylepšovat skóre Bayernu hlavičkující Goretzka, nicméně po Kimmichově pasu zacílil zády k brance nepřesně. A ve 44. minutě se opětovně osměloval Lewandowski, jeho pokus ale doputoval mimo bránu.

Zkraje druhého dějství se ovšem poměry na hrací ploše přece začínaly dramatizovat. Borussia se dočkala snížení, dopomoci jí k tomu muselo nařízení pokutového kopu, Reuse zfauloval ve vlastní šestnáctce Kimmich. Penaltu si vzal na starosti Can, který mířil účelně do protipohybu gólmana Neuera.

Tenhle moment jako by domácí opět trochu vybudil, v útoku začínali být o dost smělejší, dlouho se však nemohli dočkat kýžené pojišťující trefy, která by tak definitivně zlomila odpor Die Borussen. Největší příležitost spálil stále hladový Lewandowski, to když se v 69. minutě propracovával do blízkosti brankáře Hitze, avšak střílel pouze do něho. Takže až sedm minut před koncem si Bayern definitivně zajišťoval své mistrovské oslavy, po poněkud krkolomné kombinaci Sabitzera s Musialou překonal nakonec Hitze právě druhý jmenovaný.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Počet golu dle naší jedničky Bayern. Více než 2, max. 3.

Reagovat
Rich

Tohle musí Bayern urvat! Výhra proti těm žluťákům by byla zpruha po tom zpackaném dvojutkání LM... Typ: 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Naše jednička jde ještě dál. 5,67-5,89. Výhra Bayernu o 4 a více-přesně o 3 goly. Muže být.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern dnes padne

Reagovat
Heresy

Zaslapem je ..

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
Nickname 9

Už to jenom nepokazit, Dortmund absolutně propadá ve středu pole, tam je ten rozdíl

Reagovat
Ferragamo7

Dnes obrana o.k, Haalanda až na tú jednu šancu v 70.min.bránili ukážkovo,ale je to prakticky jedno či titul získame s 12 bodovým,alebo s 3 bodovým rozdielom,podstatná je Liga majstrov a keď som videl Nagelsmanna ako po zápase ,,cerí zuby" tak mi to bolo divné,ja na jeho mieste by som sa po tých trápnych prehrách a ešte trápnejších remízach zo slabučkými súperni+ po jednej mega hanbe s BM v pohári+ vypadnutí s priemerným Villarealom aleže vôbec nesmial,práve naopak,vážna tvár by tu bola viac než na mieste.Ten titul by sme získali,aj keby to koučovala naša manažérka Katka Kruger,ale v LM sme mali asi najpriaznivejší žreb za posledné roky(Salzburg a Villareal) a aj napriek tomu sme vypadli.Osobne si myslím,že ešte jedna takáto sezóna s podobnými výsledkami v BL a LM a Nagelsmanna postihne rovnaký osud,ako Kovača,lebo herný prejav a výsledky sú pri týchto tréneroch ako cez kopirák.

Reagovat
Rich

Další věc, vedení Bayernu by si mělo sypat popel na hlavu, Mazroui a Gravenberch se dotahují tak dlouho, že se nedivím, že Kahn a Brazzo schytávají tvrdou kritiku... Zase tak vážný bych nebyl, porazit Dortmund, doma před vyprodaným stadionem a Nagelsmann získá první titul s Bayernem, prostě je to taková samozřejmost, ale ten triumf je o to sladší, že je to zrovna proti těm žluťákům... Ale jinak souhlasím se vším, hlavně stylem Nagelsmanna... Hernandez včera s Goretzkou nejlepší na hřišti... Naopak divným způsobem mi přijde, že Muller už třetí čtvrtý zápas se trápí...

Reagovat
Nickname 9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele