7. kolo
03.10.2021 17:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Filip Kostić (© AFP)

Překvapení v Mnichově. Domácí Bayern nestačil na čtrnáctý Frankfurt

Bavorský velkoklub šel ve 30. minutě do vedení, když se přesnou střelou prosadil německý záložník Goretzka. Už ve 32. minutě ale hosté zásluhou Hinterregera vyrovnali. Druhý poločas se nesl ve znamení platonického tlaku Bayernu bez větší šance a šokovaní domácí nakonec v 84. minutě inkasovali, když se po nejistém zákroku Neuera trefil Filip Kostič. Bayern sice i přes prohru dál vede tabulku, ovšem na druhou Borussii Dortmund má náskok jediného bodu. Frankfurt je na 13. místě.

Domácí gigant přitom vstoupil do utkání výborně a už ve 4. minutě mohl udeřit jeden z nejlepších útočníků současnosti, Robert Lewandowski. Polský snajpr se ocitl u balónu v oblasti malého vápna, ale výborného Trappa nepřekonal. Bayern měl v následujících minutách míč na kopačkách a snažil se tvořit, ale pozorná obrana hostí soupeře nepouštěla do větších příležitostí.

Bayern už působil lehce bezradně, když náhle ve 30. minutě otevřel skóre domácí Leon Goretzka. Mnichovští vysunuli presink, donutili Frankfurt ke ztrátě a po přihrávce Lewandovskiho se k míči dostal právě německý záložník Goretzka, na jehož umístěnou placírku k tyči neměl Trapp nárok. Vedení Bayernu ale nevydrželo dlouho, protože o pouhé dvě minuty později se radovali také hosté! Martin Hinterreger zůstal při rohovém kopu zcela nekrytý a chybu domácí obrany bezezbytku potrestal umístěnou vyrovnávací hlavičkou. Obtížně vybojovaná jednobrankový náskok tak domácí velmi rychle ztratili.

Ve 43. minutě mohli dokonce prohrávat. Touré snadno předskočil Daviese a z šestnáctky napálil míč na bránu, ovšem nechal jen vyniknout Manuela Neuera, který se zaskvěl famózním reflexivním zákrokem a šanci zneškodnil. Jen o minutu později zazářil také hostující gólman Kevin Trapp, který vychytal tutovku Gnabryho. Po prvním poločase tak Frankfurt nadále držel se svým slavným soupeřem krok.

Druhý poločas nabídl o dost chudší podívanou. Bayern se snažil proniknout přes skvěle organizovanou obranu hostí, ale defenziva Orlů fungovala perfektně a nenechávala svému soupeři žádná volná okénka. Neuer jako už tradičně pomáhal svým spoluhráčům v rozehrávce daleko za pokutovým územím a burcoval je k aktivitě. Byl to ale právě brankář Bayernu, kdo v 84. minutě inkasoval! Bránící Frankfurt vycítil šanci a hnal se do ojedinělého útoku. Nebezpečí sice domácí zastavili, ale nejistý odkop zachytil dobíhající Sow, který předal míč doleva Kostičovi. Ten se nerozpakoval a prudce vypálil na vzdálenější tyč. Do té doby vynikající Neuer si tentokrát vybral trochu slabší chvilku a míč mu prošel pod tělem. 2:1 pro hosty! Domácí si ještě v nastavení mohli vzít zpátky alespoň bod, ale Goretzkovu dělovku z hranice vápna bravurně zlikvidoval Kevin Trapp.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Rich

3-0

Reagovat
Ferragamo7

4:1

Reagovat
berliner

Jedeme Frankfurt dat Neuerovi aspon 2 goly Tip 5:2

Reagovat
smazaný uživatel

To se stává. I sázkovky chtějí žít. Víte pánové, kdo jsou nejlepší herečky na světě??? ČUTÁLISTÉ. Zahrajou takové divadlo, že i vyštudování herci by nechápali . ASI TAK.

Reagovat
smazaný uživatel

V 8. kole zahrají divadlo v Leverkusenu. Hcs Bayern-2,5. Pro méně odvážné -1,5.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem to , ale asi bych se musel poblít.

Reagovat
berliner

Frankfurt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele