29. kolo
09.04.2022 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Bayern nakonec uhrál proti Augsburgu kýženou dvaadvacátou výhru

Bývaly doby, kdy mnichovský velkoklub dokázal nad die Fuggerstädter vítězit výraznějším rozdílem. Například pět roků zpátky bavorskému soupeři nadělil šestku. O druhém dubnovém víkendu roku 2022 se však na tříbodový zisk nadřel. Rozhodnout musel pochopitelně Robert Lewandowski, jenž pro svůj tým pojistil post bundesligového lídra, zatímco FCA budou mít co dělat, aby za pět kol nemuseli smutnit ze sestupu o patro níž.

V Allianz Areně byl plný dům, ale že by divákům a divačkám servírovali aktéři na hrací ploše atraktivní fotbalovou podívanou, to se rozhodně napsat nedá. Za celou partii bylo k vidění pouze pět střel, které směřovaly mezi tři tyče. Hned čtyři z nich měli na svědomí borci oblékající dres klubu, který v německé nejvyšší znovu obhajuje titul.

První poločas přinesl nepřesnosti, bezradnost v ofenzivní fázi i nějaký ten ostřejší zákrok, jako když ve 39. minutě dostal Rafal Gikiewicz od krajana Roberta Lewandowskiho do hlavy. Naštěstí se všechno obešlo bez zranění a augsburská jednička utkání dochytala. Ve druhém dějství v podstatě čtvrt hodiny pokračovala mizérie první půle. Teprve v 63 minutě musel zmíněný gólman vytáhnout na roh dobrou střelu z kopačky Joshuy Kimmicha.

V 80. minutě hlavičkoval Lewa a Reece Oxford zastavil balon rukou. Rozhodčí Patrick Ittrich si šel prohlédnout záznam a protestujícím domácím vyhověl, co se odpískání pokutového kopu týče. Nejlepší kanonýr soutěže mířil po své pravé ruce, zatímco muž v rukavicích skákal na opačnou stranu, takže nebylo, co řešit - 1:0.

Naštěstí viníkovi sudí kartu neudělil, protože by už byla druhá v zápase. V minutě pětaosmdesáté předvedl parádní ránu Kimmich, jenže neskončila v síti, nýbrž na břevně. Niklas Dorsch pak musel ještě uklízet z nebezpečného prostoru. Nicméně to nebylo nic platné, když nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal Manuela Neuera pořádně ohrozit.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusím si tipnout, že Bayern dá více golu Dortmundu, než Augsburgu. Takové menší divadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

2 kousky jim dají .

Reagovat
Rich

Tak schvalně 4-0, Lewa 3x, Coman 1x

Reagovat
Gerd 13

Hlavně je potřeba se dobře naladit před Villarrealem.Ta pohárová kocovina mě ještě nepřešla,tak snad se Bayern předvede.Taky nějak klesají pořád víc mé sympatie k Nagelsmannovi,no ony nikdy nebyly moc velké a odchod skvělého Hansi Flicka mě štve pořád fakt moc!

Reagovat
BALGA László

Jedine to by značne pomohlo pre Bayern, ak by neschopný a škodlivý klubový výbor a Nagelsmann odišli. Dovtedy, kým tieto neodídu, Bayern stále bude mať veľké problémy.

Reagovat
Rich

Klíčová věc, vedení Bayernu, sportovní ředitel Brazzo by se neměli tolik srát do práce trenéra... Už s tím byl problém u Flicka, kterému se nelíbilo, že mu nějaký Brazzo, co o trénování ví prd, bude říkat, jak má, co dělat... Další věc... Jestli vedení Bayernu dotáhne příchod Gravenbecha a Nasriho, tak to bude úspěch... Ale háček... Proč vedení se chová arogantně k hráčům, kteří chtějí prostě jenom vědět, jestli s ním klub počítá... To mě štve momentálně nejvíce...

Vyjádření k Nagelsmanovi: Jako trenér pro Bayern může být vcelku dobrý a působit dlouho... Flick byl Flick a prostě nastoupil a vyhrál co mohl... Ale nutno říct, že měl podstatně v tu sezónu, co vyhrál Ligu Mistrů větší kádr... Vždyť kromě současných hvězd, neměl pouze Saného, měl ale Perišiče, Thiaga a Coutinha... Navíc do toho Boateng a Alaba, kmenový hráči Bayernu... Prostě Nagelsmann má užší kádr a doplácí na spackanou práci Brazza, který do Bayernu přivedl Rocu, nevyřešil se prodej Tolissa minulou sezonu, Sarr byl taky neskutečný omyl... A prostě přivedl se na přání Sabitzer, který ale prostě asi na to nemá... A to všechno pak korunuje to, že Nagelsmann vše přetaktizuje... Navíc Lewa nehraje pozičně jako za Flicka, ale více má pokyn se stahovat pro míče...

Reagovat
BALGA László

1. Dostať preč škodlivý výbor môže len, a to po ťažkom a dlhom boji, silná skupina hlavne nemeckých fanúšikov. Totiž aférne zlý výbor a príživnícki tréneri dobrovoľne nikdy neodídu. Áno, ide a najväčšiu kľúčovú vec. Dovtedy, kým terajší výbor bude "pracovať", môže zazmluvniť trebárs prvú svetovú tridsiatku hráčov, nepomôže to, lebo tento výbor aj výborných hráčov medzi inými pomocou amatérskeho trénera pokazí a znechutí...

2. Po výbore najväčší škodca mužstva a klubu je Nagelsmann, ktorý neovláda viaceré základné praktiky trénerstva, a robí viac škody, než osohu. Toto vidí aj priemerný divák, ktorý nemusí byť ani veci dobre znalý, lepší fanúšik. Káder mužstva tréner má hladko aj na víťazstvo v LM, ale nevie ho efektívne využiť, a ligu síce s ním s veľkou pravdepodobnosťou už vyhrá, avšak šampionát LM pre priebežné prúsery trénera a klubového vedenia môže ľahko ujsť.

3. Sabitzer je pre netrénovanosť nepripravený alebo nemá na Bayern a nemeckú prvú ligu. Veľmi sa čudujem nad tým, že Lewa od začiatku svôjho účinkovania dodnes vydržal ten veľký bordel, čo v klube už aspoň päť rokov prekvitá.

4. V diskusii môžeme pokračovať najlepšie v osobnej správe medzi nami. Tam sa môžu zapojiť aj ďalší záujemcovia a je tam lepšý prehľad a informácií a prístup k nim.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele