27. kolo
19.03.2022 18:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Union neměl proti Bayernu šanci, z Allianz Areny odjíždí se čtyřgólovým přídělem

Asi nepřekvapí, že se pod něj hned dvakrát podepsal Robert Lewandowski, díky čemuž v Bundeslize popáté překonal hranici třiceti gólů za sezonu. Podobný výkon v minulosti dokázal pouze Gerd Müller. Obhájce titulu tedy ví, že i po sedmadvaceti kolech bude mít na druhou Borussii Dortmund minimálně čtyřbodový náskok. Naopak Berlíňané v honbě za pohárovou příčkou zase trochu ztratí.

Polský šutér o sobě dal poprvé vědět už v 5. minutě. Julian Ryeson však jeho zakončení ke svému gólmanovi nepustil. Následně se k hlavičce dostal Sheraldo Becker a zacílil do boční sítě. Poté chyboval Knoche, čímž nabídnul Lewandowskimu šanci přelobovat Lutheho. Ten ovšem protihráčům úmysl včas přečetl a Müller se svou dorážkou o hodně minul.

Ani tak se na úvodní trefui nečekalo dlouho. Po čtvrt hodině Lucas Hernández posunul na Kingsleyho Comana, který si posunul míč více do středu a z rohu pokutového území vystřelil Lutheho směrem. Jednička ve službách hostujícího celku se rozhodla vyrážet pravačkou, což se ukázalo býti fatálním omylem, jelikož balon jí po ruce sjel a zastavil se až v síti - 1:0.

Vyrovnat mohl ve 21. minutě Robin Knoche, jenže Manuel Neuer svému protějškovi ukázal, jak se správně chytá ošemetný míč. Hned v další minutě vyzval Becker ke skórování Taiwa Awoniyiho, jehož pokusu scházely centimetry. Bavorský gigant tak mohl navýšit svoje vedení. Za necelých 180 sekund totiž centroval od rohového praporku Joshua Kimmich a Tanguy Nianzou předvedl výskok tak vysoký, že mu nikdo nestačil. Andreas Luthe si znovu na balon sáhnul, ale znovu jej nezastavil - 2:0.

Pojistku mohl krátce po rozehrání přidat Leroy Sané. Paul Jaeckel však využil drobného zaváhání a třetí hřebíček alespoň pro tuto chvíli odvrátil. Bývalý hráč Manchesteru City se po půl hodině dostal do šance opět. Muž v rukavicích byl pozorný. Zbytek prvního poločasu dále probíhal ve vysokém tempu. Velká příležitost však byla k vidění jenom jedna.

Právě Jackael při ní chyboval, takže Lewa mohl sám na gólmana, který proti němu vyběhnul a srazili se. Bohužel už v šestnáctce, takže Harm Osmers odpískal penaltu. Sám faulovaný střílel po své pravé ruce, zatímco brankář si vybral opačný kout - 3:0. Jak vesele skončila pro Nagelsmannovu skvadru půle první, tak začala ta druhá.

Z časomíry po změně stran neuběhlo ani 120 sekund a Robert Lewandowski si připsal jednatřicátý zářez v sezoně, když mu před prázdnou klec naservíroval balon Jamal Musiala, kterého předtím výtečně vysunul Thomas Müller - 4:0. Domácí měli nahráno, a tak nechávali pootevřená vrátka v defenzivě.

Nejprve to byl Robin Knoche, kdo hlavičkoval víceméně přímo do Neuerova náručí. Pak střelou z hranice velkého čtverce gólmana pořádně protáhnul Genki Haraguchi. S Awoniyiho dorážkou výrazně vypomohl Lucas Hernández. Fischerův výběr se snažil, leč vyloženou možnost ke skórování už si nevypracoval. Na rozdíl od Marca Roky a Erica Maxima Choupo-Motinga, nicméně ti neproměnili.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rich

2-1

Reagovat
Gerd 13

Co říkáš na ten los LM?

Reagovat
Ferragamo7

Podľa môjho názoru bol k nám los mimoriadne štedrý,pri všetkej úcte k Vllarealu by sme cez nich mali prejsť do semifinále.Som veľmi rád,že sme sa vyhli anglickým klubom,lebo to by asi nedopadlo pre nás dobre.Ja som si pred žrebom prial Juventus,nakoniec ich Španieli vyradil i

Reagovat
Rich

Villarreal jsem sledoval zápasu proti Juventusu, tedy ten druhý zápas a musím říct, že postoupili právem, s tím, co hrá Juventus, tak by ho i Benfica vyřadila... S losem jsem spokojený, nechtěl jsem hlavně Liverpool a City, ty jsou dost silní... Chelsea by Bayern asi porazil, za mě nepůsobí zase tak pevným dojmem... Ale zpět k Villarrealu není dobré je podceňovat, i když vypadají slabší oproti Bayernu... Tak mají mladý kádr, který je rychlý v přechodu... Ale Bayern by to měl zvládnout, navíc výhoda, první zápas se hraje na Villarrealu a pak v Mnichově, čili i kdyby vyhráli nebo remizovali, tak v Mnichově je Bayern porazí.

Reagovat
DidusIneptus

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho do píííííí bude vlevo dule ještě ta správa předvoleb???? Co po mě chcete???? Nainstalovat kameru, mikrofon????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele