33. kolo
08.05.2022 17:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Stuttgart vydřel bod na půdě Bayernu a udržel naděje na přímou záchranu

Poslední dva vzájemné duely dopadly jasně ve prospěch Bayernu, jenž za sto osmdesát minut dokázal Stuttgartu nasázet dohromady devět branek. Tentokráte se ale bavorský velikán musel spokojit pouze s remízou. Hosté tak urvali alespoň potřebný bod k uchování nadějí na přímou záchranu, od které jsou nyní vzdáleni na tři body. Matematicky stále ještě nemusejí do baráže.

Musejí každopádně na samotný závěr bezpodmínečně porazit Kolín nad Rýnem a zároveň též doufat, že Hertha nebude bodovat na půdě Dortmundu. Závěr ročníku zkrátka může nabídnout zajímavou podívanou, co se týče spodku tabulky, poněvadž Die Schwaben se potřebují ohlížet ještě dozadu, to kdyby náhodou ve finišujícím kole nezazářil aktuálně předposlední Bielefeld.

Domácí sice svým fandům nenabídli asi ten nejlepší revanš za nedávnou nečekanou porážku na půdě Mohuče, přece byli pasováni v tomto klání do role favorita, i tak jim ovšem konečný rezultát nemohl překazit oslavy a předávání ligové trofeje. Bayern prostě dohrává tuto sezónu bez většího tlaku na výsledky, prvenství v Bundeslize mu už totiž jednoduše nikdo nesebere.

Stuttgartu vstup do utkání vyšel velmi dobře a už v 8. minutě naznačil, že hodlá v Mnichově svého soupeře za každou cenu potrápit. Dlouhý nákop brankáře Floriana Müllera sklepl Kalajdžić hlavou na pravou stranu pro Umara Marmúše, ten se zbavil bránícího Nianzoua, poslal míč na hranici pokutového území, odkud svou dělovku směroval pod břevno parádně Tiago Tomás.

Ve 35. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Kimmich ve středu pole přenechával merunu na Lewandowského, ten ho posunul blíže k brance na Gnabryho, ten umně zakličkoval a zacílil kolem nohy gólmana Müllera, a i když se snažil ještě situaci zachránit stoper Mavropanos, který zkusil merunu vykopnout do bezpečí, přece se mu povedlo zamířit jenom do vlastní sítě.

Do přestávky se zdařilo Bayernu skórovat ještě jednou, to když si Thomas Müller po přihrávce od Upamecana poradil v koncovce elegantně z otočky, ve druhém poločase však domácí gólman Neuer také podruhé kapituloval, Kalajdžić hlavou zužitkoval centr zleva od Sosy, a protože v následných pasážích již žádný přesný zásah k vidění nebyl, rozešly se oba celky s plichtou. Na úplném konci byl mimochodem z frustrace vyloučení bavorský křídelník Coman, jenž se ohnal rukou do tváře Mavropanose a úplně zbytečně pokazil jinak poklidné dění na hřišti.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Rich

Sice se o nic nejedná, ale Bayern by měl před vlastními fanoušky urvat vítězství. Tip 4-0

Reagovat
Rich

Takže 80-70% držení míče a uhrát, podotýkám s 16 Stuttgartem 2:2? Humus, prvních 30 minut nekoukatelných, totální hnus... Po gólech lepší a pak po přestávce ještě horší než těch prvních 30 minut... Chápu, že se o nic nejedná, ale sakra, jedná se o prestyž...

Nagelsman = nový Kovač a stejný mrvil...

Reagovat
DidusIneptus

Přesně tak.

Reagovat
DidusIneptus

Bayern si nesplnil svoji povinnost vyhrát. Měl by se zodpovídat, i vzhledem k Bielefeldu kterému ztížil záchranu v Bundeslize!

Reagovat
DidusIneptus

Bayern hraje humus fotbal. Všiml si toho někdo z vedení Bayernu?

Reagovat
Rich

Jediný Uli si toho všiml, všichni ostatní budou stát za Nagelsmanem... Vyštvali Flicka, který pro klub udělal za poslední léta více než kterýkoliv trenér a nahradili ho tímhle kašparem... Co to má být? Vždyť má úplně stejně hrozný styl jako Kovač, možná i horší... Tisíc přihrávek držení míče a úplně k ničemu...

A proč Bayern byl dominantní první polovinu sezóny? Protože Nagelsmann jel styl Flicka, po novém roce přešel na svůj styl a takhle to dopadlo...

Reagovat
Ferragamo7

Ako pre boha živého môžu po tých výsledkoch za posledný mesiac ešte niečo oslavovať???Čo chú oslavovať-titul,ktorý je povinnosťou,pretože naša konkurencia v BL je total trápna? Tie úbohé prehry a remízy z mužstvami ktoré sa ledva v BL zachránia?Hanebné výkony a potupné vypadnutie v LM???To sú naozaj brutálne dôvody na oslavu A tie akože posily,to je niečo príšerné,prosím už z Lipska nekupujte kurva fix nikoho!!! Dosť čo k nám prišli odtiaľ 2 trapáci a ešte aj akýsi Laimer? Chvalabohu že táto sezóna končí,lebo na ten futbal v ich podaní sa nedá pozerať,to je čistý des...

Reagovat
Rich

Správně napsáno. Navíc obhajovat Nagelsmanna? Nechápu! Je to druhý Kovač!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele