26. kolo
13.03.2022 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Dortmundu (© AFP)

Wolfova branka přisoudila Dortmundu vítězství nad Bielefeldem

Bezpochyby nemůžeme v souvislosti s tímto zápasem hovořit o nejzářnějším výkonu v rámci této sezóny. Ale Dortmundu zkrátka na zachraňující se Bielefeld, který po celých devadesát minut působil hodně neškodně, stačil. O jedinou trefu klání se postaral Marius Wolf, jemuž se předtím povedlo v Bundeslize skórovat jednou jedinkrát. Teď si tak zapsal již druhou čárku.

Domácí vstoupili do utkání zostra, už v 8. minutě si vytvořili slušnou příležitost, to když Wolf umně sklepl balón dozadu pro Malena, a nebýt teče bránícího Piepera, kdo ví, jestli by střela neskončila jinde než na bližší tyčce, do níž meruna narazila.

Ve 21. minutě již nicméně BVB gólově udeřilo, Bellingham uvolnil parádně na pravé straně Thorgana Hazarda, ten okamžitě adresoval přihrávku na hranici brankového území, odkud pak Wolf propasíroval míč za brankovou čáru.

I nadále působila Borussia směrem dopředu aktivnějším dojmem, Arminia rozhodně neměla ke srovnání stavu nějak blízko, leč domácím se v následujících pasážích zápasu již nezadařilo v koncovce. Ve 30. minutě se snažil Wolf náskok navýšit, levačkou ovšem brankáře Ortegu Morena nepřelstil, o pár chvil později byla Dortmundu odvolána penalta, neboť sudí Dankert po shlédnutí videa nakonec neposoudil Hackovo hraní rukou jako nedovolené.

Ve druhé půli se mohl podruhé do brankových statistik uvésti Malen, jenže jeho dělovka rozezvonila pouze břevno v 59. minutě, a v 82. minutě zamířil po brejku těsně do zámezí jeho spoluhráč Reyna.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele