34. kolo
14.05.2022 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Haaland se s Dortmundem rozloučil proměněnou penaltou. Herthu obrat odsoudil k baráži

Fotbalisté Herthy ve 34. kole Bundesligy prohráli na hřišti Dortmundu 1:2 a kvůli výhře Stuttgartu v souběžně hraném utkání míří do baráže. Tento duel byl závěrečným vystoupením v černo-žlutém dresu pro několik hráčů v čele s Erlingem Haalandem, který v 68. minutě z penalty zavelel k obratu. S klubem se kromě hráčských opor rozloučil také legendární sportovní ředitel Michael Zorc. Bývalý český reprezentant Vladimír Darida se na trávník dostal v průběhu druhé půle.

Dortmund již o nic nehrál, a domácí fanoušci se tak alespoň mohli rozloučit hned s několika hráči. Kromě norské hvězdy Haalanda. který bude hájit barvy Manchesteru City, poslední duel v barvách BVB odehráli Axel Witsel či Roman Bürki. Naopak Hertha i v posledním kole stále bojovala o záchranu v nejvyšší německé soutěži. Na barážovou 16. příčku měla náskok tří bodů a k jistotě setrvání mezi elitou nesměla v Signal Iduna Parku padnout.

Od začátku domácí potvrzovali roli favorita a drželi míč, dobře organizovaná obrana modrobílých je ale nepouštěla do šancí. Bylo znát, že Hertha nastoupila především s úkolem nedostat gól a hrozit z protiútoků. V 16. minutě byl po jednom z nich ve vápně faulován Ishak Belfodil, kvůli odmávanému ofsajdu ale rozhočí pokutový kop nepískl. Po kontrole videa však změnil názor a sám faulovaný tvrdou střelou k levé tyči penaltu proměnil. Z Berlíňanů po vedoucím gólu jako by spadla nervozita a srovnali s domácími krok. Ani jeden z týmů si ale nebyl schopný vytvořit střeleckou příležitost. Za poločas viděli diváci jedinou střelu mezi tři tyče kterou Belfodil poslal hosty do vedení 1:0.

Černožlutí po změně stran ožili a začali ohrožovat branku Herthy. V 51. minutě stál kapitánu Marcu Reusovi v cestě už jen gólman Marcel Lotka, ten ale pohotovým zákrokem přerušil jeho průnik. Ofenzivní trápení domácích nakonec ukončil rozhodčí Tobias Stieler, který po zhlédnutí videa nařídil penaltu za ruku Marvina Plattenhardta. Míč si postavil Haaland a prudkou střelou doprostřed překonal Lotku, který jeho pokus nohou pouze přizvedl pod břevno. Dortmund zatlačil Herthu na posledních 20 minut na vlastní polovinu a dočkal se obratu. V 84. minutě dostal přihrávku za obranu střídající Youssoufa Moukoko. Z úhlu opřel svou střelu o zadní tyč, po několika vteřinách na hřišti upravil na konečných 2:1 pro domácí.

Hertha tedy klíčový zápas nezvládla a kvůli vítězství Stuttgartu nad Kolínem poputuje do baráže, kde bude bojovat o záchranu. Dortmund zakončil sezonu i přes prohru na druhém místě a posedmé v řadě si zajistil účast v Lize mistrů.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Trenér hostujícího celku má v případě záchrany slíbenu prémii 2 miliony eur. Kolik poslali do Dortmundu???? Ten rád kurwí lupeny.

Reagovat
DidusIneptus

Takhle už to dávno nefunguje. Dortmund má k dispozici o hodně obrovitějsi motivaci než ubohých 2 miliony €. A to se týká osobně i trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi taky odmena 2M €. Takovehle informace se nedostavaji ven a urcite ne az k nejakemu Edovi z Cech

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt je to nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava hosti uz tomu vubec neodpovida. Obrana celkem stabilni, ale dopredu uz je to spis lavicka nebo hraci po zraneni

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha mohla porazit v minulem kole o nic nehrajici Mohuc a byt ted v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me se Haaland rozlouci hattrickem a bude zalezet na zapase ve Stuttgartu, kde to bude boj a muj tip, ze Kolin neprohraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele