32. kolo
30.04.2022 15:30 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Gerrit Holtmann (© AFP)

Ani Haalandův hattrick v duelu s Bochumí na body nestačil, Dortmund zůstal o gól zpátky

Die Unabsteigbaren tedy v sezoně 2021/2022 s BVB ani jednou neprohráli, neboť první vzájemné klání skončilo v prosinci remízou. Svěřenci Thomase Reise tedy vědí, že mezi elitou setrvají i pro příští ročník. Borussia teoreticky stále ještě může ztratit druhou příčku, nicméně Liga mistrů už je zajištěná.

Že by to pro hosty mohlo v tradičně vyprodaném Signal Iduna Parku dopadnout dobře, naznačila už 3. minuta, ve které Takuma Asano poslal z pravé strany nádherný centr na Sebastiana Poultera, jehož hlavička z hranice malého vápna skončila pod břevnem - 0:1. V 8. minutě trenér Marco Rose jenom nevěřícně kroutil hlavou.

Asano si dokázal pohlídat ofsajdovou hranu, načež přihrával zpátky. Miloš Pantović pustil balon za sebe, protože věděl, že za ním číhá Gerrit Holtmann. Jeho povedený volej zapadnul k pravé tyči - 0:2. Nicméně domácí to nezabalili a v 18. minutě se dočkali snížení. Marius Wolf centroval a Pantović zasáhnul ve vlastní šestnáctce míč rukou.

Talentovaný norský forvard ve službách Černožlutých nezaváhal - 1:2. Po půl hodině většina divaků a divaček na tribunách znovu zajásala. Rukou tentokrát zahrál Elvis Rexhbecaj, což musel sudímu Hartmannovi potvrdit kolega u videa. Erling Haaland zase mířil po zemi, akorát v tomto případě po své pravé ruce, což Manuel Riemann neodhadnul správně - 2:2. Zmrtvýchvstání Dortmundu mohlo být dokonáno šest minut poté, ale Wolf gólmana nepřekonal.

Po změně stran se na dobrou příležitost čekalo skoro čtvrt hodiny. V hlavní roli byl znovu útočník s devítkou na zádech. Radost ze třetí trefy mu ovšem pokazil Riemann, když skvěle zasáhnul na brankové čáře. Jenže už za 180 sekund se Erling Haaland hattricku dočkal, přestože po Reusově přihrávce nastřelil levačkou svoje pravé koleno, od kterého se balon odrazil k tyči. Nu což, i takové góly se počítají - 3:2.

Kdo by čekal, že kvóta přesných zásahů byla pro tenhle střet vyčerpána, ten se spletl. Simon Zoller a Marco Reus sice nedali, Jürgen Locadia už ano. Po přihrávce od Cristiana Gamboy se obtočil kolem obránce a přízemní střelou nedal Hitzovi šanci - 3:3. Rozhodnutí přinesl třetí pokutový kop, tentokráte zahrávaný Milošem Pantovićem. Reinier totiž zahrál rukou právě v momentě, kdy přišel na hrací plochu místo do té doby velmi aktivního Mariuse Wolfa.

V každém případě pětadvacetiletý rodák z Mnichova, který má ovšem srbské kořeny, zacílil do středu brány, což se ukázalo býti nejlepším možným řešením, jelikož muž v rukavicích skákal po své levé ruce - 3:4. S tímhle počítal málokdo, nejméně pak Antonios Papadopoulos a Simon Zoller, kteří byli po vzájemné strkanici "odměněni" žlutou kartou.

Dortmundští díky těmto třem trefám alespoň dosáhli na hranici osmdesáti vstřelených zásahů. Další budou moct přidat proti beznadějně poslednímu Greutheru Fürth a následně proti Herthě Berlín, která stále bojuje o udržení. VfL čeká souboj s prozatím předposlední Arminií Bielefeld, a potom cestuje do hlavního města k partii s tamním Unionem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

4:1

Reagovat
DidusIneptus

Zdravím. Je to těžký tipovat když někdo už nemá motivaci pro sebe něco urvat. Pak se v soutěži děje nespravedlnost...

Reagovat
DidusIneptus

Sranda mač!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele