30. kolo
16.04.2022 15:30 CET
6 : 1
(5:0)

Reportáž

Rothe skóroval při debutu (© AFP)

Dortmund o Velikonocích nadělil Wolfsburgu šestibrankový výprask

BVB zvládli mimo jiné vsítit tři góly během čtyř minut. Dvěma trefami se pod jednoznačný výsledek podepsal také Erling Haaland, jenž tak přerušil dlouhou sérii bez gólu, která se - i kvůli zranění - protáhla na necelé tři měsíce. Vlci, kteří před týdnem skórovali čtyřikrát do sítě Bielefeldu, mají po šestnácté porážce šestibodový náskok na barážovou pozici.

Počáteční minuty přitom v Signal Iduna Parku patřily hostujícímu výběru. Střela Maximiliana Arnolda byla nepřesná. Ve 3. minutě pobídnul Jonas Wind na zadní tyči číhajícího Lucase Nmechu, jehož skvěle vychytal Gregor Kobel. Následná dorážka v odkryté kleci neskončila. Další minuty se hrálo ve vysokém tempu, ale na první přesný zásah se muselo počkat do 24. minuty.

Brandtův centr od rohového praporku směřoval na bližší (levou) tyč, kde zády k bráně hlavičkoval sedmnáctiletý debutant Tom Rothe, když se dostal před Sebastiaana Bornauwa. Spolu se všemi aktéry na hrací ploše pak jenom sledoval, jak míč končí u protilehlé tyčky. Číhající Haaland zasahovat nemusel, nicméně spolu s dalšími spoluhráči poplácal mladičkého kolegu po hlavě - 1:0.

Za necelých 120 sekund se norský kanonýr chopil balonu. Rozhodnul se, že bude lepší přihrát na ofsajdové hraně stojícímu Axelu Witselovi, na jehož zakončení pravačkou byl Koen Casteels krátký - 3:0. A aby toho šoku pro Floriana Kohfeldta na lavičce nebylo málo, hned v osmadvacáté minutě si pro něj Černožlutí připravili třetí hřebíček.

Marco Reus se ujal rozehrávky standardní situaci. Centr doletěl ve vápně do ideálního prostoru, kde jej Manuel Akanji z první poslal do gólmana, od něhož se odrazil na místo určení - 3:0. Pro kapitána Borussie šlo o jubilejní stou bundesligovou asistenci. Přestože by tomu v ten moment nikdo z Wolfsburských nevěřil, další pohroma už byla za dveřmi.

Emre Can se vyhnul protihráči a zpoza vápna zkusil štěstí. Přízemní střela byla dobře umístěná, nicméně Casteels byl rozhodně v pozici, kdy měl kulatý předmět bez větších nesnází lapit. K údivu všech, včetně hostující jedničky, se tak ale nestalo - 4:0. Domácí stále neměli dost a nadále toužili vidět radost na vyprodaných tribunách.

Takže z časomíry neuběhly ani tři minutky, když Reus naservíroval před prázdnou svatyni Haalandovi. A to by bylo, aby se šutér jeho formátu v takové situaci mýlil - 5:0. Ani Jude Bellingham nechtěl zůstat pozadu, jenže hlavou mířil vedle. Ihned po změně stran Kobel skvěle lapil Windovu dobrou ránu. Marco Reus pak de facto trefil brankáře, avšak další střela se opět zastavila až v síti.

Na svědomí ji měl Erling Haaland, jenž se v tabulce střelců přiblížil druhému Patriku Schickovi na rozdíl dvou branek. Po tvrdé ráně pod břevno z hranice malého čtverce byli hosté zralí na ručník - 6:0. Po hodině hry mohl norský zázrak dokonat hattrick, kdyby si Casteels neporadil. V 70. minutě pumelice Astera Wranckse rozezvučela brankovou konstrukci.

Dortmundští evidentně ve svých snahách zvolnili, čímž dali soupeři prostor snížit. Kobel nejprve zmařil sólo Nmechy, aby krátce poté razantní Ridle Baku pokusem na bližší (pravou) tyč zaznamenal jedinou branku svého týmu - 6:1. Rozhodčí Robert Schröder neměl žádný důvod, aby k povinným devadesáti minutám cokoli nastavoval.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund si rád přivydělává. Proč taky ne? Peníze nesmrdí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele