26. kolo
12.03.2022 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Alassane Plea (© AFP)

Gladbach bez větších nesnází vyzrál na trápící se Herthu

Klub z hlavního města Německa tedy uhrál z posledních sedmi bundesligových duelů jediný bod za remízu s Bochumí. Kvůli tomu jej ve zbývajících osmi kolech čeká hodně náročná práce, přičemž po devíti letech reálně hrozí, že se bude Stará dáma z nejvyšší soutěže poroučet. Hříbata si naopak sice v tabulce trochu polepší, nicméně nepovedenou sezonu už patrně nezachrání.

Pod první pokus se ve 4. minutě podepsal po Thuramově přihrávce Breel Embolo. Marcel Lotka byl připravený. Švýcarský reprezentant se znovu připomněl už za šest minutek, jenže nastřelil pouze tyčku. Marcus Thuram nechtěl zůstat pozadu, avšak ani on nedokázal po čtvrt hodině zajistit svému celku vedení.

Syn slavného otce selhal i při svém dalším pokusu. Nicméně hned poté jej ve vlastním vápně podkopnul Marvin Plattenhardt a rozhodčí Florian Badstübner si šel prohlédnout video, aby mohl ukázat na penaltový puntík. Alassane Pléa střílel do středu brány, takže se trenér Adi Hütter mohl na lavičce radovat - 1:0.

Mladý Thuram byl při chuti, jenže co to bylo platné, když nedokázal optimálně seřídit mířidla? A když už se mu to podařilo, stejně nedokázal Lotku překonat. Minisouboj obou borců byl k vidění i v nastaveném čase první půle. Znovu z něj vyšel vítězně muž v rukavicích, protože protihráč mu svou nepovedenou kličkou ledacos usnadnil.

Lucas Tousart chtěl z hranice velkého čtverce ještě do poločasového hvizdu vyrovnat, jenže Yann Sommer byl striktně proti. Švýcarský gólman se musel činit i po změně stran, když výborně vyrazil hlavičku Marc-Olivera Kempfa. Na opačném pólu předvedl skvělý reflex Lotka, když si poradil se zakončením Joeho Scallyho.

Následoval rohový kop, kde se o centr postarala Lucas Netz a hlavička Matthiase Gintera byla zcela neomylná - 2:0. Scally při své další příležitosti přestřelil. To Ishak Belfodil z dálky prostor mezi třemi tyčemi neminul, avšak Sommer se překonat nenechal. Při střele Jurgena Ekkelenkampa měla jednička Borussie štěstí, neboť se za ní rozezvučelo břevno. V nastaveném čase se neprosadil ani Marco Richter, nicméně i kdyby ano, sotva by se svými spoluhráči stačil přidat ještě jednu branku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele