32. kolo
02.05.2022 20:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Jonas Hofmann (© AFP)

Lipsko vyhořelo v Mönchengladbachu a boj o elitní čtyřku si opět zkomplikovalo

Lipsko podruhé za sebou v Bundeslize selhalo a dvě kola před koncem opustilo pozice zaručující skupinovou fázi Ligy mistrů. Do té se také může dostat z Evropské ligy, jelikož v úvodním semifinále proti skotskému Rangers zvítězilo 1:0, a v případě celkového triumfu ho elitní společnost nemine, ovšem určitě by chtělo mít definitivní jistotu z ligového umístění. Momentálně je v tabulce na pátém místě se čtyřiapadesáti body o bod za čtvrtým Freiburgem.

Lipsko před týdnem nezvládlo utkání s Unionem Berlín (1:2) a teď prohrálo v Borussia Parku po výsledku 1:3, do nadcházejícího čtvrtečního zápasu v Glasgow tak nepůjde v úplně optimálním rozpoložení. Domácí celek přerušil svou sérii dvou duelů bez vítězství a poskočil na desátou příčku ligové tabulky o bod před jedenáctý Frankfurt. Svěřenci trenéra Adiho Hüttera bodovali naplno i přesto, že závěrečnou půlhodinu dohrávali v oslabení.

Do vedení se dostali z první vážnější akce krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se prosadil švýcarský reprezentační útočník Breel Embolo. Ten si naběhl do středu pokutového území na přihrávku Stindla a tvrdou ranou překonal naprosto bezmocného brankáře Gulácsiho. Hosté však v žádném případě zbraně nesložili a deset minut před poločasovou přestávkou srovnali stav zásluhou svého tradiční kanonýra Christophera Nkunkua.

Čtyřiadvacetiletý francouzský záložník převzal balón před hranicí pokutového území a i v obležení tří protihráčů překonal gólmana Sommera tečovanou střelou z mírného úhlu. Avšak ještě do přestávky vrátil outsiderovi těsné vedení Jonas Hofmann. Po geniální kolmici Embola přelstil ofsajdovou past a své dlouhé sólo zakončil pohotovým přízemním pokusem doprostřed branky, Gulácsi znovu neměl žádný nárok na úspěšný zákrok.

Hosté po změně stran přidali a zhruba po deseti minutách hry mohli podruhé srovnat, ale prudkou hlavičku Andrého Silvy bravurně odvrátil Sommer nad svou branku. Za dalších devět minut byl vyloučen obránce Nico Elvedi, jenž ve vyložené brankové příležitosti podrazil rozběhnutého Nkunkua a rozhodčí Petersen správně vytáhl přímou červenou kartu. Mönchengladbach i v deseti definitivně rozhodl o svém úspěchu čtvrthodiny před koncem.

Podruhé v tomto klání skóroval Hofmann, když po přihrávce Beyera stanul sám před hranicí brankového území a svůj okamžitý projektil usměrnil přímo do protějšího spodního růžku. Ve zbývajícím průběhu chtěl ještě vykřesat naději na bodový zisk Lipska obránce Angeliño, nicméně jeho dělovku z dálky brilantně zlikvidoval Sommer.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhráli na Dortmunu za kurz 3,02. V Leverkusenu za kurz 3. Klidně se muže stát, že prohrají za ušmoulených 1,66. SNAD SE TO NESTANE. V tomto kole bylo výjebu dost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele