34. kolo
14.05.2022 15:30 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Jonas Hofmann (© AFP)

Gladbach na závěr sezony deklasoval Hoffenheim

Ani domácím, ani hostům už v podstatě o nic nešlo. Bezstarostně však ke vzájemnému duelu přistoupili pouze svěřenci Adiho Hüttera, který se po zápase stejně nechal slyšet, že na lavičce celku z Borussia-Parku nezůstane. Desátá příčka přeci jenom očekávání vedení nesplnila. TSG oproti tomu po nadějném jaru skončili pouze o jednu příčku výše.

Už ve 3. minutě rozehráli spoluhráči Pavla Kadeřábka (který ovšem nebyl ani na lavičce náhradníků) dobrou akci, v závěru které Jacob Bruun Larsen našel Andreje Kramariće, jenž svým přízemním volejem pošesté v sezoně skóroval - 0:1. To ještě nikdo netušil, že zbytek této partie bude patřit výhradně Hříbatům, tak jako v dubnu 2015, kdy zvítězili 4:1.

Hned po obdžené brance se hnal do útoku Breel Embolo, avšak jeho střet s protihráčem nebyl posouzen jako penaltový. Potom se osmělil Alassane Pléa, nicméně jeho chvíle měla přijít až v závěru první půle. Po čtvrt hodině hry se opět dosal do šance Kramarić. A doložil, že tohle opravdu nebyla jeho sezona.

Kapitán Gladbachu Lars Stindl nechtěl zůstat pozadu a vyprodukoval zakončení, které putovalo rovnou na Olivera Baumanna. Na gól si tedy musel bývalý německý reprezentant počkat až do 26 minuty, kdy dorazil do sítě balon poté, co mu ho k nohám po Pléově přízemní střele posunul brankář TSG - 1:1.

Ve 42. minutě Kevin Vogt nechtěně nakopnul aktivního Embola a rozhodčí Osmers nařídil penaltu. Alassane Pléa zamířil po své levé ruce, zatímco strážce hostující svatyně skákal opačným směrem - 2:1. A aby toho Hoffenheimští neměli na cestu do šaten málo, zakončil Jonas Hofmann chladnokrevně situaci, kdy se po výborné Neuhausově přihrávce ocitnul sám za obranou - 3:1.

Že by domácí chtěli ve druhém dějství polevit? S něčím takovým se Breel Embolo nehodlal smířit. Švýcarský reprezentant v 53. minutě uniknul obráncům a jeho oblouček z hranice šestnáctky skončil až v síti - 4:1. Po hodině hry se ke kulatému předmětu dostal Lars Stindl. Skutečnost, že v dobré pozici selhal, jej za celkem jasného stavu mrzet tolik nemusela.

Poslední změna na ukazateli skóre přišla na pořad odpoledne v 68. minutě, kdy Jonas Hofmann levačkou procedil míč na místo určení - 5:1. Hattrick mohl dokonat o deset minut později, kdyby těsně neminul. Snížit zkusil Nick Proschwitz. Hlavou však prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V závěru ještě neuspěli Kramarić a Sebastian Rudy. Gladbach tedy zaznamenal dohromady 54 gólů, přičemž v této statistice zaujímá ze všech bundesligových protivníků pěkné sedmé místo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele