17. kolo
18.12.2021 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jesper Lindstrøm (© AFP)

Frankfurt byl ve vzájemném klání s Mohučí o jeden gól lepší

Potřetí v řadě tak odchází ze vzájemného střetnutí neporažen. Kvalitní výkony z posledních týdnu navíc posunuly Glasnerův tým až na pohárové pozice. Die Nullfünfer na ně však ani po sedmé porážce mnoho neztrácí.

První slibnou šanci si na konto připsal v závěru počáteční desetiminutovky domácí Evan N'Dicka, leč hlavou minul. Po čtvrthodině si Sebastian Rode se dobrou střelou vylámal zuby na obětavém obránci. V minutě třiadvacáté zaměstnal Filip Kostić brankáře Zentnera. Po půlhodině vymyslel Aarón Martín zajímavou kulisárnu, totiž snahu skórovat přímo z rohu. Kevin Trapp byl u tyče včas.

Ve 35. minutě hosté chybovali, takže mohl Rafael Borré pelášit směrem ke svatyni Mohuče. Před Robinem Zentnerem se rozhodnul, že pobídne v ještě o malinko lepší pozici se nacházejícího Jespera Lindstrøma, který uklízel do prázdné - 1:0. Ve zbývajících minutách prvního poločasu už nikdo z aktérů na hrací ploše nic pozoruhodného nevymyslel.

Po změně stran se jako první osmělil Jonathan Burkardt. Ke gólu to bohužel pro skvadru kouče Bo Svenssona nevedlo. Také Jean-Paul Boëtius nechtěl při rozehrávce rohu hledat před bránou spoluhráče. Kevin Trapp tedy zase musel být pozorný. Po hodině hry vymyslel kvalitní střelu střídající Anjin Hrustić, jemuž se podařilo z bezmála třiceti metrů orazítkovat břevno.

V 67. minutě se v dobré pozici ocitnul Borré a snad by i skóroval, kdyby Zentner nepředvedl výborný zákrok. Na začátku závěrečné desetiminutovky se do míče pořádně opřel Anton Stach, jenže domácí jednička zůstala v tomto duelu nepřekonána. Zvláště za způsob, jakým v nastavení uzmul vyrovnání Aarónu Martínu, si nepochybně vysloužil jak od spoluhráčů, tak od trenéra velikou pochvalu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele