20. kolo
21.01.2022 20:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Oslava hráčů Bielefeldu (© AFP)

Frankfurt doma nestačil na Arminii, kvůli čemuž promrhal možnost se alespoň dočasně vyšplhat na pohárovou příčku

Orli v sezoně 2021/2022 tedy soupeře z Bielefeldu nedokázali porazit. První vzájemné klání totiž skončilo remízou. Tříbodový zisk jest v tomto případě pro hosty velice důležitý, protože jsou nadále seriózně namočení do boje o udržení.

Svěřencům Franka Kramera vyšel na výbornou vstup do zápasu, jelikož už v 5. minutě se míč odrazil k Patricku Wimmerovi, který se na levé straně vápna ani pořádně nepodíval na vybíhajícího Kevina Trappa, leč přesto se mu podařilo míč po zemi uklidit na místo určení - 0:1. Ještě v závěru úvodní desetiminutovky zkusil štěstí Alessandro Schöpf. Skóre se ovšem neměnilo.

Po čtvrt hodině střílel Djibril Sowa přímo do Ortegovy náruče. Následná rána Patricka Wimmera brankáře Eintrachtu nezaskočila, jelikož na ni dobře viděl. Sow pak výborně vysunul Jespera Lindströma, který před brankářem skákavý balon vůbec netrefil podle představ. Dánská fotbalista se za pár minut osmělil znovu, avšak jeho technický pokus se mezi tři tyče nevešel.

Zato die Arminen mohli krátce před vypršením úvodní půl hodiny opět slavit. Wimmer svou rabonou, tj. kopem přes nohu, zacílil do hrudníku kolegy Schöpfa, od něhož se kulatý předmět odrazil za brankovou čáru - 0:2. Zanedlouho mohl snížit Rafael Borré. Stefan Ortega byl znovu pozorný, což platilo i v případě dalšího minisouboje obou borců, ke kterému došlo ve 35. minutě.

Druhý poločas nastartoval Timothy Chandler, jehož pokus skončil na horní síti. V 56. minutě se sice Lindström nejpre výborně zbavil Andrése Andradeho, jenže pak z bezprostřední blízkosti nedokázal muže v rukavicích přehodit. Poté Masaya Okugawa ztroskotal na Trappovi, jenž měl ve dvaasedmdesáté minutě štěstí, že neúnavný Patrick Wimmer mířil nad.

Alessandro Schöpf pak vytvořil pumelici, která mířila těsně vedle tyčky. Ortega pak poděkoval střídajícímu Achemu za zakončení bez patřičné razance. V nastaveném čase odmítli snížení jak Kostić, tak Borré, jehož bielefeldská jednička vychytala hokejovým způsobem. Ovšem nutno podotknout, že zodpovědný výkon podal celý Kramerův tým.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele